Ιορδανία: Βγαλμένος από ανατολίτικο παραμύθι ο γάμος του διαδόχου της Ιορδανίας, Χουσέιν μπιν Αμπντάλα

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Ιορδανίας Χουσέιν μπιν Αμπντάλα παντρεύτηκε σήμερα την αρχιτέκτονα από τη Σαουδική Αραβία Ράτζουα αλ Σάιφ, παρουσία δεκάδων υψηλών προσκεκλημένων και βασιλικών οικογενειών από όλον τον κόσμο.

by Times Newsroom

Το ζεύγος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στο Παλάτι Ζαχράν, στο Αμάν. Και οι δύο είναι 28 ετών. Εκτός από τις οικογένειές τους, παρέστησαν επίσης η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ, ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Ουίλιαμ με τη σύζυγό του, Κέιτ.

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, χιλιάδες Ιορδανοί γιόρτασαν τον γάμο στους δρόμους της πρωτεύουσας, όπου είχαν αναρτηθεί τα πορτρέτα των νεόνυμφων. Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ημέρες είχαν οργανωθεί πολλά σόου με πυροτεχνήματα, αεροπορικές επιδείξεις και συναυλίες σε όλη τη χώρα.

«Ο Χουσέιν είναι ο δικός σας γιος, εσείς είστε η οικογένειά του και είναι ο δικός σας γάμος» είχε πει απευθυνόμενη στους Ιορδανούς η βασίλισσα Ράνια, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube στις 23 Μαΐου. Τέτοιοι εορτασμοί είναι σπάνιοι στον αραβικό κόσμο, όπου οι συντηρητικές μοναρχίες μοιράζονται ελάχιστες πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή τους με τους πολίτες.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα, 61 ετών, όρισε διάδοχό του στον θρόνο τον μεγαλύτερο γιο του, τον Χουσέιν μπιν Αμπντάλα, όταν εκείνος ήταν 15 ετών, αφού προηγουμένως απέκλεισε από τη διαδοχή τον ετεροθαλή αδελφό του, τον Χάμζα. Ο τελευταίος κατηγορήθηκε τον Απρίλιο του 2021 για απόπειρα αποσταθεροποιήσης του βασιλείου, προκαλώντας μια κρίση άνευ προηγουμένου στη χασεμιτική δυναστεία. Έκτοτε παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό και τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι «αποκηρύσσει τον πριγκιπικό τίτλο του».

Ο Χουσέιν σπούδασε στη Δύση και προετοιμάστηκε για τον μελλοντικό ρόλο του από τον πατέρα του, ο οποίος τον έπαιρνε μαζί του στις επισκέψεις του στο εξωτερικό και σε σημαντικές συνόδους. Αφού φοίτησε στην περίβλεπτη βασιλική στρατιωτική ακαδημία του Σάντχερστ, στη Βρετανία, σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον. Η σύζυγος του διαδόχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαουδική Αραβία και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com