ΗΠΑ – Γκραντ Κάνιον: 13χρονος επέζησε από πτώση 30 μέτρων

Ένας έφηβος επέζησε σαν από θαύμα, αφότου έπεσε από ύψος 30 μέτρων στο φαράγγι Γκραντ Κάνιον.

by Times Newsroom

Ο 13χρονος λέει ότι απομακρυνόταν για να αφήσει κάποιους τουρίστες να βγάλουν φωτογραφία, όταν έπεσε την περασμένη Τρίτη, 8 Αυγούστου.

Τα συνεργεία διάσωσης χρειάστηκαν δύο ώρες για να ανασύρουν τον 13χρονο Γουάιατ Κάουφμαν σε ασφαλές σημείο, αφού έπεσε από μια προεξοχή σε ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο κοντά στο διάσημο φαράγγι.

Ο νεαρός Αμερικανός, από τη Βόρεια Ντακότα, ήταν σε ένα οικογενειακό ταξίδι στην Αριζόνα και περπατούσε στο Bright Angel Point Trail – ένα μονοπάτι κοντά στο Γκραντ Κάνιον.

Ο Γουάιατ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας με σοβαρά τραύματα , αλλά έκτοτε πήρε εξιτήριο.

Γκραντ Κάνυον

Ο έφηβος χρειάστηκε θεραπεία για εννέα σπασμένους σπονδύλους, ρήξη σπλήνας, κατάρρευση του πνεύμονα, διάσειση, σπασμένο χέρι και εξάρθρωση δακτύλου.

«Ήμουν πάνω στην προεξοχή και απομακρυνόμουν ώστε κάποιοι άλλοι άνθρωποι να βγάλουν μια φωτογραφία. Έκατσα οκλαδόν και κρατιόμουν από έναν βράχο.

«Είχα μόνο ένα χέρι πάνω του», είπε ο Γουάιατ στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix KPNX ενώ ήταν στο νοσοκομείο.

«Δεν ήταν τόσο καλό κράτημα. Κάπως με έσπρωχνε πίσω. Έχασα τη λαβή μου και άρχισα να πέφτω πίσω».

Στη διάσωση του 13χρονου συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι στα επείγοντα.

Μια ομάδα από το Εθνικό Πάρκο του Γκραντ Κάνιον κατέβηκε στον γκρεμό και έστησε ένα σχοινί για να τον ανυψώσει με ασφάλεια μέχρι το χείλος του γκρεμού, αφού αποφασίστηκε ότι η διάσωση με ελικόπτερο δεν θα ήταν δυνατή.

Ο Γουάιατ εξήγησε: «Θυμάμαι ότι ξύπνησα  και ήμουν στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου, μετά ενός ελικοπτέρου και  τελικά μπήκα σε ένα αεροπλάνο και έφτασα εδώ [στο νοσοκομείο]».

Μετά τη διάσωση και την αεροδιακομιδή του στο Βέγκας,  ο 13χρονος μεταφέρθηκε σε κέντρο παιδιατρικών τραυμάτων για περαιτέρω φροντίδα.

Ο πατέρας του, Μπράιαν Κάουφμαν, ήταν στο σπίτι  της οικογένειας στη Βόρεια Ντακότα όταν άκουσε για την πτώση και τη διάσωση.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη δουλειά όλων. Δύο ώρες είναι μια αιωνιότητα σε μια τέτοια κατάσταση», είπε.

Ο Μπράιαν εξήγησε ότι ο Γουάιατ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο το Σάββατο (12 Αυγούστου). Η οικογένεια σχεδίαζε να κάνει ένα οδικό ταξίδι πίσω για να αντικαταστήσει τις αναμνήσεις της πτώσης.

«Είμαστε τυχεροί που το παιδί μας επιστρέφει σπίτι στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκινήτου, αντί σε ένα κουτί», είπε ο πατέρας του Γουάιατ.

Το 2022, υπήρξαν 1.086 περιστατικά επείγουσας ιατρικής υπηρεσίας και 11 θάνατοι στο Εθνικό Πάρκο Γκραντ Κάνιον, όπως αναφέρονται στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com