Λετονία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Κρισιάνις Κάρινς

Ο πρωθυπουργός της Λετονίας, Κρισιάνις Κάρινς, δήλωσε σήμερα Δευτέρα (14/8), ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του θα παραιτηθούν μέσα στην εβδομάδα.

by Times Newsroom

Αυτή την Πέμπτη θα υποβάλω την παραίτησή μου και του υπουργικού Συμβουλίου στον Πρόεδρο» είπε ο Κάρινς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Την Παρασκευή, ο Κάρινς είχε δηλώσει ότι ήλπιζε να αναδιαμορφώσει την κυβέρνηση αφού οι σημερινοί εταίροι του συνασπισμού απέρριψαν την πρότασή του για ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων BNS.

Το κεντροδεξιό κόμμα «Νέα Ενότητα» του Κάρινς σχεδιάζει να επιλέξει τον υποψήφιό του για τη θέση του πρωθυπουργού την Τετάρτη, είπε.

Εναπόκειται τελικά στον Πρόεδρο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς να δώσει εντολή σε έναν νέο πιθανό πρωθυπουργό, ώστε αυτός να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Οποιοσδήποτε νέος συνασπισμός θα αντιμετωπίσει επίσης ψηφοφορία στο κοινοβούλιο προτού αναλάβει καθήκοντα.

Οι επόμενες εκλογές στη Λετονία για το κοινοβούλιο είναι προγραμματισμένες για το 2026.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com