ΗΠΑ: Ο Μακάρθι απέτυχε για 12η φορά να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

?Ούτε στη 12η ψηφοφορία κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Κέβιν Μακάρθι, μολονότι 14 «σκληροπυρηνικοί» Ρεπουμπλικάνοι, που τον καταψήφιζαν τις προηγούμενες ημέρες, αυτή τη φορά πείστηκαν να τον στηρίξουν.

by Times Newsroom

Οι 213 ψήφοι που έλαβε ο μετριοπαθής πολιτικός δεν αρκούσαν για να τερματίσουν τη χειρότερη θεσμική κρίση στις ΗΠΑ εδώ και πάνω από ενάμιση αιώνα, αφού χρειάζεται τουλάχιστον 218. Δύο άλλοι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι έλαβαν 3 και 4 ψήφους ενώ ο Δημοκρατικός Χακίμ Τζέφρις συγκέντρωσε 211.

Ο ίδιος ο Μακάρθι είχε προβλέψει πριν από την έναρξη της διαδικασίας ότι θα σημειωνόταν «κάποια πρόοδος» αν και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές δεν εμφανίζονταν τόσο αισιόδοξοι. «Έχουμε ακόμη δρόμο», είπε ο Ραλφ Νόρμαν, που έχει αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Μακάρθι.

Ο Μακάρθι θα μπορούσε να αναδειχθεί πρόεδρος με λιγότερες από 218 ψήφους, εάν έπειθε κάποιους από αυτούς που δεν τον στηρίζουν να ψηφίσουν «παρών» ή να μην ψηφίσουν καθόλου.

Η Βουλή αναμένεται ότι θα προχωρήσει τώρα στη 13η ψηφοφορία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή