ΗΠΑ: Τον απέβαλαν από το σχολείο επειδή φορούσε μπλούζα που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Ένας 12χρονος μαθητής Γυμνασίου στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα» (Τhere are only two genders).

by Times Newsroom

Σύμφωνα με την DailyMail, το μπλουζάκι του 12χρονου Λίαμ Μόρισον έκανε κάποιους από τους συμμαθητές τους να αισθάνονται «άβολα» με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το μάθημα της Γυμναστικής.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της σχολικής επιτροπής, ο 12χρονος πήρε το λόγο και μίλησε για το περιστατικό υποστηρίζοντας ότι οι καθηγητές τον απέβαλαν στις 21 Μαρτίου με την διεύθυνση του σχολείου να αιτιολογεί την απόφασή της ισχυριζόμενη ότι πολλοί εξέφρασαν παράπονα για το μήνυμα στο μπλουζάκι του.

«Μου είπαν ότι θα έπρεπε να βγάλω τη μπλούζα μου προτού επιστρέψω στην τάξη. Όταν τους είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν ήθελα να το κάνω αυτό, τηλεφώνησαν στον πατέρα μου. Ξέρω ότι έχω το δικαίωμα να φοράω ένα μπλουζάκι με αυτές τις πέντε λέξεις», είπε ο 12χρονος. «Πρόκειται απλά για μια δήλωση που πιστεύω ότι είναι γεγονός», πρόσθεσε.

«Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω παντού σημαίες και αφίσες για διεμφυλικούς στο σχολείο. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ.  Ακόμη και στην ηλικία των 12, έχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω. Ακόμα και στο σχολείο. Αυτό το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου αναφέρεται στην “Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος”», συμπλήρωσε ο Μόρισον.

«Κανείς δεν σηκώθηκε και κανείς δεν βγήκε από την τάξη. Κανείς δεν ξέσπασε σε κλάματα. Είμαι σίγουρος ότι θα το είχα προσέξει αν το είχαν κάνει», δήλωσε κλείνοντας ο μαθητής.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com