Ιράν: Απελευθερώθηκε Ισπανίδα που είχε συλληφθεί την περίοδο των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι

Οι συνθήκες της κράτησης της δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ επισήμως

by Times Newsroom

Από το Ιράν απελευθερώθηκε η 24χρονη Ισπανίδα Ανα Μπανέιρα, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, καθώς η γυναίκα συνελήφθη τον Νοέμβριο, όταν πραγματοποιούνταν μαζικές διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι.

«Απελευθερώθηκε χθες, αλλά δεν θέλαμε να το ανακοινώσουμε πριν το αεροπλάνο της απογειωθεί από το Ιράν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

«Μίλησα μαζί της (…) είναι καλά», πρόσθεσε ι ισπανός υπουργός Εξωτερικών.

Ισπανικές διπλωματικές πηγές είχαν ανακοινώσει τον Νοέμβριο την σύλληψη Ισπανίδας, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, όμως, η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Activists News Agency (HRANA) είχε αναφέρει ότι επρόκειτο για 24χρονη γυναίκα.

Οι συνθήκες της σύλληψής της δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ επισήμως, αλλά πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο που το Ιράν συγκλονιζόταν από το κίνημα διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακόμη ένας ισπανός πολίτης, ο Σαντιάγο Σάντσεθ Κογκεδόρ, κρατείται στο Ιράν από τον Οκτώβριο.

Ποδοσφαιρόφιλος, είχε ξεκινήσει για να φτάσει πεζός στο Κατάρ για το Μουντιάλ και συνελήφθη λίγο μετά την είσοδό του στο Ιράν.

«Σήμερα είναι μία χαρούμενη μέρα, αλλά η χαρά θα είναι ολόκληρη όταν αα έχει απελευθερωθεί ο Σαντιάγο», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν θα σταματήσω να επιμένω (προς την Τεχεράνη) και να κάνω ενέργειες μέχρι να απελευθερωθεί ο Σαντιάγο. Πρόκειται για μία σύλληψη χωρίς καμία βάση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή