Ιράν: Η αστυνομία στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στις γυναίκες χωρίς μαντίλα

Η αστυνομία έστειλε 2.000 προειδοποιητικά μηνύματα σε γυναίκες που εθεάθησαν χωρίς μαντίλα στις κάμερες παρακολούθησης, ανέφερε την Πέμπτη (20/4) η εφημερίδα «Etemad».

by Times Newsroom

«Τα κείμενα στάλθηκαν σε κατοίκους της επαρχίας του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε η «Etemad».

Οι αρχές διέταξαν επίσης το κλείσιμο 80 καταστημάτων στα οποία δεν τηρήθηκαν οι κανόνες περί μαντίλας.

Πρόσφατα, η αστυνομία του Ιράν άρχισε να παρακολουθεί τον υποχρεωτικό κανόνα της μαντίλας με τη βοήθεια καμερών παρακολούθησης, οι οποίες βασίζονται κυρίως στην τεχνολογία οδικής κυκλοφορίας.

Μετά το τελευταίο κύμα διαμαρτυριών το περασμένο φθινόπωρο, που βύθισε το Ιράν στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, πολλές γυναίκες άρχισαν να αρνούνται να καλύψουν το κεφάλι τους με μαντίλα, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις.

Ωστόσο, αυτό πυροδότησε οργή μεταξύ των κληρικών και των φιλοκυβερνητικών πολιτικών, οι οποίοι τώρα ασκούν σημαντική πίεση στην ηγεσία του Ιράν να αυξήσει την επιβολή των αυστηρών κωδίκων ένδυσης.

Οι πανεθνικές διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της Μαχσά Αμίνι, κουρδικής καταγωγής, η οποία ήταν υπό κράτηση. Η νεαρή Amini, 22 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία ηθικής για παραβίαση των ισλαμικών κανόνων ενδυμασίας.

Περισσότεροι από 500 διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com