Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που έγραψε βιβλίο για την παράνομη σχέση της Λετίθια με τον πρώην γαμπρό της

Ο 91χρονος Jaime Peñafiel που έγραψε το βιβλίο «Letizia & I», εργαζόταν 20 χρόνια στην El Mundo, η οποία για όσους δεν γνωρίζουν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έντυπη εφημερίδα της χώρας.

by Times Newsroom

Στα τέλη του 2023 ο βετεράνος δημοσιογράφος έφερε τεράστια αναστάτωση στην ισπανική βασιλική οικογένεια αφού ισχυρίστηκε  μέσα από το βιβλίο του ότι η βασίλισσα Λετίθια διατηρούσε παράνομη σχέση με τον πρώην γαμπρό της.

Το βιβλίο βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στους ισχυρισμούς του 53χρονου Jaime Del Burgo ο οποίος επιμένει με εντυπωσιακό τρόπο ότι ήταν ακόμα σε σχέση με την Λετίθια μετά τον γάμο της το 2004 με τον βασιλιά Φελίπε.

Ο επιχειρηματίας είπε στον συγγραφέα ότι γνώρισε τη Λετίθια πριν από το 2000 και η σχέση τους ξεκίνησε σε ένα ρομαντικό ταξίδι στη Βενετία, χρόνια πριν γνωρίσει τον Φελίπε.

Ισπανία: Ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε την απόλυσή του

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Ισπανός δημοσιογράφος μίλησε στο αργεντίνικο μέσο Semana και επιβεβαίωσε ότι δεν εργάζεται πλέον στην El Mundo. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος αρνήθηκε ότι η απόφαση να αποχωρήσει από την El Mundo ελήφθη πριν από μήνες.

Οι πρώτες αναφορές σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ο Jaime Peñafiel απολύθηκε λόγω περιορισμών στον budget του 2024. Ωστόσο, ο συγγραφέας ισχυρίστηκε ότι η απόφαση να απολυθεί πάρθηκε την ημέρα που παραπονέθηκε για ένα «πολύ προσβλητικό» άρθρο που είχε τυπωθεί για αυτόν.

Όλα ήταν αποτέλεσμα των δηλώσεων για τη Λετίθια και το βιβλίο

Παρά τον αντίκτυπο που είχε στην καριέρα του, ο εν λόγω δημοσιογράφος δήλωσε ότι «δεν μετανιώνει» που έγραψε το βιβλίο και είπε ότι ήταν «πολύ γενναιόδωρος» με τη βασίλισσα.

Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι «αναπαρήγαγε μόνο το 2% των όσων τον ενημέρωσε ο Jaime del Burgo για να μην βλάψει την ακεραιότητα των ανθρώπων». Το βιβλίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία όταν πρωτοκυκλοφόρησε στα ράφια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com