Ισπανία: Ενας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις – Πλημμύρισε το μετρό, κατέρρευσαν γέφυρες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ αγνοείται η τύχη δύο άλλων μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος της Ισπανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

by Times Newsroom

Ο θάνατος καταγράφηκε στο δήμο Κασαρούμπιος ντελ Μόντε, κοντά στο Τολέδο (κεντρική Ισπανία), ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καστίλλης-Λα-Μάντσα Εμιλιάνο Γκαρθία-Πάχε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Onda Cero.

«Είχαμε μια ημέρα και μια νύχτα πολύ δύσκολες», δήλωσε ο Γκαρθία-Πάχε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες αυτού του θανάτου.

Στην κοινότητα Αλντέα ντε Φρέσνο, στην περιφέρεια της Μαδρίτης, αγνοείται η τύχη ενός πατέρα και του γιού του, αφού το όχημά τους παρασύρθηκε από τα ύδατα ποταμού που υπερχείλισε, σύμφωνα με τον Χαβέρ Τσιβίτε, εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης.

«Ερευνάμε τον ποταμό προσπαθώντας να εντοπίσουμε το όχημα», διευκρίνισε ο Τσιβίτε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση και αναφερόμενος στο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε σήμερα τα χαράματα.

Δρόμοι στην περιφέρεια της Μαδρίτης έκλεισαν ενώ έξι γέφυρες κατέρρευσαν υπό την πίεση των υδάτων που υπερχείλισαν.

Οι ξαφνικές καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη χώρα μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια στις περιφέρειες της Μαδρίτης, της Καστίλλης, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Σε πολλές περιοχές έπεσε επίσης χαλάζι.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν ωστόσο εξασθενήσει σήμερα το πρωί. Η βροχή συνεχίσθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μείωσε σήμερα το επίπεδο του συναγερμού στο κίτρινο, από το πορτοκαλί και το κόκκινο που ήταν χθες, Κυριακή.

Γραμμές του μετρό παρέμεναν κλειστές σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη. Μερικά δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στη Μαδρίτη και την περιφέρεια της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, επαναλήφθηκαν αργότερα σήμερα, όμως τα τρένα κινούνται με ταχύτητες χαμηλότερες των συνηθισμένων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com