Ισπανία: Νεκρές γαζέλες μετά από μουσικό φεστιβάλ- Τις επηρέασε ο ήχος

Τέσσερις γαζέλες πέθαναν σε ένα κέντρο διατήρησης στην ισπανική πόλη Αλμερία όπου γινόταν ένα μουσικό φεστιβάλ

by Times Newsroom

Ο κτηνίατρος του κέντρου είπε στο BBC ότι τα ζώα ταράχτηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Σαββάτου, αλλά οι χειρότερες συνέπειες συνέβησαν την επόμενη μέρα, καθώς οι γαζέλες έπεσαν σε τοίχους – έσπασαν το λαιμό και τα πόδια τους.
Η Dr Sonia Domínguez, από το Estación Experimental de Zonas Áridas (EEZA), ήταν μαζί με τα ζώα κατά τη διάρκεια της συναυλίας το βράδυ του Σαββάτου. Η ομάδα της είχε ζητήσει προηγουμένως από τις αρχές να μεταφέρουν το φεστιβάλ σε διαφορετικό χώρο.
Αλλά η Almería Cultura, ο πολιτιστικός κόμβος της πόλης, υπερασπίστηκε την απόφασή της να συνεχίσει την εκδήλωση, λέγοντας σε μια δήλωση στο X ότι οι συναυλίες “δεν ξεπέρασαν τα 65 dB” στον εξωτερικό τοίχο του κέντρου.
«Μπορούμε να μετρήσουμε ντεσιμπέλ, αλλά δεν είναι η κύρια πτυχή», είπε ο κτηνίατρος του κέντρου διατήρησης, εξηγώντας ότι τα ζώα είναι πιο ευαίσθητα από τους ανθρώπους στον ήχο και τους κραδασμούς.
«Δεν είναι μόνο θέμα αριθμών ντεσιμπέλ», πρόσθεσε ο Δρ Domínguez.
Οι τοπικές αρχές εξέφρασαν τη λύπη τους για τους θανάτους, αλλά είπαν ότι το κέντρο είχε καταλήξει σε πολύ «βιαστικά» συμπεράσματα όταν υπάρχουν άλλοι ελαφρυντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Ο Δρ Domínguez είπε ότι τα ζώα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα αυτή την εποχή του χρόνου επειδή είναι η περίοδος αναπαραγωγής τους.
Πρόσθεσε ότι επειδή οι γαζέλες είναι λεία στους φυσικούς τους βιότοπους «ο τρόπος τους να ξεφύγουν από αυτό που τις φοβίζει στη φύση είναι να τρέξουν μακριά». Κάνοντας αυτό, είπε, ορισμένα από τα ζώα υπέστησαν “τραυματικά τραύματα”.
Ο Δρ Domínguez είπε ότι ένα μοσχάρι μιας ημέρας πέθανε επίσης «επειδή η μητέρα της ήταν πολύ νευρική και δεν τους πρόσεχε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com