Ισραήλ: Αιχμάλωτοι της Χαμάς ομολογούν ότι το αρχηγείο κρύβεται κάτω από το νοσοκομείο αλ Σίφα

O ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως αιχμάλωτοι της Χαμάς ομολογούν ότι το αρχηγείο της παλαιστινιακής οργάνωσης κρύβεται κάτω από το νοσοκομείο αλ Σίφα.

by Times Newsroom

Το Ισραήλ σχεδόν από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς ισχυρίζεται ότι οι αρχηγοί της Χαμάς κρύβονται κάτω από νοσοκομεία στη Γάζα από όπου οργανώνουν και δίνουν εντολές για τις επιθέσεις της οργάνωσης, ενώ η Χαμάς έχει διαψεύσει τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Παράλληλα αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν ασθενοφόρα για τη μεταφορά όπλων, φαγητού ή φορτίων αλλά και την εκκένωση τραυματισμένων αμάχων ή μαχητών και αξιωματικών της οργάνωσης.

«Τα ασθενοφόρα δεν βομβαρδίζονται. Εν καιρώ ειρήνης βρίσκονται στο στρατόπεδο και εν καιρώ πολέμου χρησιμοποιούνται για την εκκένωση τραυματισμένων αμάχων ή πολεμιστών και για αξιωματικούς και στρατιώτες. Μεταφέρουν οτιδήποτε σημαντικό, αξιωματικούς και άλλους τέτοιους», αναφέρει αιχμάλωτος της Χαμάς.

«Το πλεονέκτημα είναι ότι οι Εβραίοι δεν χτυπούν ασθενοφόρα, δεν γίνονται στόχος. Μεταφέρουν φαγητό, φορτία και όπλα. Τα ασθενοφόρα είναι πιο ασφαλή, οι ιατρικοί χώροι, οι κλινικές, τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται προς όφελος της Χαμάς για να μην τα βομβαρδίζετε (σ.σ. το Ισραήλ)», σημειώνει αιχμάλωτος.

Άλλος αιχμάλωτος της Χαμάς αναφέρει ότι «μεταφέρουν εκρηκτικά και όπλα, φαγητό, ιατρικό εξοπλισμό για το αλ Κασάμ. Υπάρχει χώρος αποθήκευσης κάτω από σχολείο όπου κρύβουν όπλα, όλμους και σημαντικούς ομήρους».

Για το ποιος είναι ο λόγος που χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους κτήρια, απάντησε, «για να μην τους υποψιάζεται ο κόσμος. Η ισραηλινή αεροπορία δεν περιμένει να τους βρει μέσα σε ένα σχολείο. Δε θα βομβαρδίσουν ένα σχολείο με μαθητές. Νοσοκομεία δε θα βομβαρδίσουν ποτέ».

Σε ερώτηση για το πού κρύβεται το αρχηγείο της Χαμάς, οι αιχμάλωτοι απάντησαν ότι κρύβονται στο νοσοκομείο αλ Σίφα. «Στο αλ Σίφα υπάρχει υπόγειο, είναι ένα πιθανό μέρος».

«Το αρχηγείο κρύβεται στο αλ Σίφα», λέει άλλος αιχμάλωτος. «Υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι της Χαμάς, όπως ο Σινουάρ είναι στο αλ Σίφα, στρατιωτικοί και κρατικοί αρχηγοί είναι όλοι εκεί».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή