Ισραήλ: Στέλνει κράνη και προστατευτικά γιλέκα σε οργανώσεις βοήθειας στην Ουκρανία

Μεσολαβητής στην ουκρανορωσική κρίση, το Ισραήλ έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή αλλά έχει περιοριστεί στη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας

by Times Newsroom

Το Ισραήλ διένειμε 2.000 κράνη και 500 προστατευτικά γιλέκα για οργανώσεις έκτακτης ανάγκης και πολιτικές οργανώσεις στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ουπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς είχε πει τον περασμένο μήνα πως θα έδινε άδεια προκειμένου να διανεμηθούν κράνη και γιλέκα, σε μια αλλαγή της στάσης του Ισραήλ για την παροχή τέτοιου είδους εξοπλισμού. Είχε προηγηθεί ένα αίτημα της Ουκρανίας για προμήθειες.

Μεσολαβητής στην ουκρανορωσική κρίση, το Ισραήλ έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή αλλά έχει περιοριστεί στη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας. Προσπαθεί να μην διαταράξει τις σχέσεις της με τη Μόσχα, η οποία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη γειτονική Συρία όπου το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων.

Η Ουκρανία είχε εκφράσει προηγουμένως την ενόχλησή της για την άρνηση του Ισραήλ να χορηγήσει αυτό που κρίνει πως είναι αμυντική βοήθεια απέναντι στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com