Ισραηλινός στρατός: «Εντοπίσαμε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τζαμιά για τρομοκρατικούς σκοπούς»

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι εντόπισε έγγραφα που περιγράφουν με λεπτομέρειες ότι η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ χρησιμοποιούν τζαμιά για τρομοκρατικούς σκοπούς.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τις IDF δεκάδες τζαμιά σε όλη τη Γάζα διαθέτουν αποθήκες όπλων και εισόδους για σήραγγες και χρησιμεύουν επίσης ως «επιχειρησιακά σημεία συγκέντρωσης».

Οι IDF προσθέτουν ότι τα έγγραφα που βρέθηκαν πρόσφατα στη Χαν Γιουνίς δείχνουν την έκταση της επιρροής της Χαμάς στους θρησκευτικούς ηγέτες στη Γάζα και «τη διείσδυση σε θέσεις τοπικών θρησκευτικών ηγετών με σκοπό την προώθηση της ρητορικής μίσους, την υποκίνηση της βίας και την ενθάρρυνση των πολιτών να ενταχθούν σε τρομοκρατικές ομάδες».

«Η εκμετάλλευση των θρησκευτικών ηγετών και των τζαμιών από τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας για την προώθηση της τρομοκρατίας, την αποθήκευση εκρηκτικών υλών και την πραγματοποίηση επιθέσεων αντιπροσωπεύει τη σοβαρή κατάχρηση των θρησκευτικών ιδρυμάτων για στρατιωτικές επιχειρήσεις, μετατρέποντας ουσιαστικά τους πιστούς σε ανθρώπινες ασπίδες», υπογραμμίζουν ακόμη οι IDF.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com