Ιταλία: Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθυστερεί ο εμβολιασμός

Τα περιστατικά κορωνοϊού αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα κατά 31% στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της χώρας.

by Times Newsroom

Καταγράφονται 78 κρούσματα ανά 100.000, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν 58. Στα νοσοκομεία, είναι θετικό στον κορωνοϊό το 7,7% των ασθενών, ενώ στις μονάδες εντατικής θεραπείας το ποσοστό αυτό είναι 1,5%. Ο δείκτης μετάδοσης Rt είναι 1,12, ενώ πριν από επτά ημέρες ήταν 0,93. Το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων και εισαγωγών στις ΜΕΘ, όπως υπογραμμίζεται, καταγράφεται σε πολίτες άνω των 90 ετών.

Στο μεταξύ, η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 προχωρεί στην Ιταλία με βραδείς ρυθμούς. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες είναι πάνω από 20 εκατομμύρια, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί μόνον 700.000 άνθρωποι. Από την Δευτέρα, το εμβόλιο θα διατίθεται και σε πολλά φαρμακεία, με στόχο πριν από τα Χριστούγεννα να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι θα έχουν εξασφαλίσει ενισχυμένη προστασία κατά του ιού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com