Ιταλία: Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές το κόμμα της Μελόνι

Tο κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτο και μάλιστα με διαφορά σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τo ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του Euronews για τις Ευρωεκλογές.

by Times Newsroom

Το κόμμα της Μελόνι λαμβάνει το 27% της πρόθεσης ψήφου, ενώ σε ό,τι αφορά τη συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και η Φόρτσα Ιτάλια που είχε ιδρύσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν στήριξη από το ίδιο ποσοστό πολιτών, δηλαδή το 8,2% των ερωτηθέντων.

Όσο για τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται στο 19% και το Κίνημα Πέντε Αστέρων στο 17,4%.

Ακολουθούν η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και οικολόγων, με το 4,1% και τα δύο μικρά κεντρώα κόμματα Ζωντανή Ιταλία -του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι- με το 3,4% και Azione (Δράση) με το 3%.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των σχολιαστών, η δημοσκοπική αυτή έρευνα δείχνει ότι είναι πιθανόν να συνεχιστεί η μεγάλη υπεροχή του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι στον συντηρητικό χώρο και εντός της κυβερνητικής συμμαχίας ενώ, παράλληλα, η Λέγκα βρίσκεται σε καθοδική πορεία και η Φόρτσα Ιτάλια σε ανοδική.

Όσο για την αντιπολίτευση, η απόσταση που χωρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα από τους «πεντάστερους» είναι περιορισμένη, κάτι που θα μπορούσε, ενδεχομένως, να προκαλέσει εντάσεις, σχετικά με το ποιο από τα δύο κόμματα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια συσπείρωσης των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com