Κατρίνης: Εγώ τίμησα τους πολίτες που με ψήφισαν – Ποτέ δεν αλληθώρισα σε άλλες επιλογές

Ο χαρακτηρισμός «πασαρέλα», ο οποίος ακούστηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «δεν γίνεται αποδεκτός»

by Times Newsroom

«Δεν ήμουν από αυτούς που ζήτησα εκλογή ηγεσίας από την πρώτη στιγμή, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Είμαι στην παράταξη αρκετά χρόνια. Είμαι βουλευτής δέκα χρόνια. Ήμουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρόεδρος της πολιτικής ομάδας. Έχω υπηρετήσει την παράταξη, νομίζω με συνέπεια. Έχω άποψη. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η παράταξη πρέπει να κινηθεί σε μια κατεύθυνση με πιο καθαρό στίγμα που θα λέει ποιους εκπροσωπεί, για ποιους είναι, με ποιους δεν είναι».

Τα παραπάνω ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές μπήκε σε μια πολιτική αναζήτηση για ποιο λόγο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί «την πτώση, αρχικά του ΣΥΡΙΖΑ και την συντριβή της Νέας Δημοκρατίας».

«Τοποθετήθηκα στα όργανα, ζητώντας να υπάρχει και πολιτική αποτίμηση και προσδιορισμός του πολιτικού στίγματος αλλά και μια ξεκάθαρη επιλογή για το αν το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει με συμμαχίες ή όχι. Να μιλήσει πολύ πιο καθαρά για ζητήματα που αφορούν την αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα, την αυτονομία της χώρας, από τις επιδιώξεις του ξένου παράγοντα για το παραγωγικό μοντέλο, για μια σειρά θεμάτων της καθημερινότητας, της υγείας, του κοινωνικού κράτους, των επιχειρήσεων, της οικονομίας που πρέπει σε κάθε περίπτωση να οδηγήσουν σε μια διαδικασία του Οκτωβρίου, η οποία θα είναι μια συμμετοχή πολιτών που για πολλά χρόνια είχαν διαρρήξει τις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ και αυτή τη στιγμή βλέπουν ότι απέναντι σε μια πολιτική που εφαρμόζει εδώ και 5 χρόνια η Νέα Δημοκρατία και η οποία δυσχεραίνει τη ζωή τους, υπάρχει μια ελπίδα. Και αυτή την ελπίδα τη σηματοδοτεί το ΠΑΣΟΚ. Άρα πρέπει στη διαδικασία αυτή, στην οποία ελπίζω και θα το κάνω, θα συμβάλω με πολιτική πλατφόρμα και με συγκεκριμένες προτάσεις που μπορεί να μην αρέσουν, που μπορεί να ταράξουν τα νερά της πολιτικής ομοιομορφίας, όμως αφορούν τους πολλούς. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα και βεβαίως θα βοηθήσει με τη συμμετοχή και τη στήριξή του η παράταξη να βγει πολύ πιο δυνατή μετά», συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

«Αυτό όμως που φοβάμαι είναι μην συνηθίσουμε στο ΠΑΣΟΚ στην ιδέα ενός κόμματος που παλεύει για τη δεύτερη ή τρίτη θέση με ποσοστά του 13 και 15%. Το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου μας το κληροδότησε είναι ένα κόμμα εξουσίας. Ένα κόμμα που θέτει υψηλούς στόχους. Ένα κόμμα που εκφράζει ευρύτατες κοινωνικές δυνάμεις» τόνισε.

Ο χαρακτηρισμός «πασαρέλα», ο οποίος ακούστηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «δεν γίνεται αποδεκτός», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει μετ’ επιτάσεως μετά το πέρας των ευρωεκλογών για τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κατρίνης ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν πιστεύω σε συγκολλήσεις. Όσοι αντιλαμβάνονται τη δημιουργία μιας παράταξης ως άθροισμα πολιτικών κομμάτων, δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Τι πιστεύω. Τι προτείνω. Τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης πλειοψηφίας που χτίζεται στη βάση. Δεν έχει αθροίσματα και συνιστώσες. Και αυτό σήμερα που μιλάμε, είναι δύσκολο να το κάνει από μόνο του κάποιο κόμμα».

Ο κ. Κατρίνης απάντησε και στο κατά πόσο εάν ήταν ο ίδιος, δήμαρχος της Αθήνας για έξι μήνες, θα έθετε υποψηφιότητα και για την ηγεσία κόμματος.

«Εγώ πολιτεύομαι από το 2007, συμπληρώνω 10 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας και διαδρομής. Έχω περάσει μια διαδρομή, έχω ζήσει όλη την πορεία του ΠΑΣΟΚ από τότε που ήμουν φοιτητής. Από τότε που εξελέγην πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής το 2005, πρώτη φορά βουλευτής το 2007, έζησα την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, την ραγδαία πτώση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο της οικονομικής κρίσης και την πορεία ανάκαμψης έστω και ισχνής από το 2015 και μετά, πάντα συμμετέχοντας στις εθνικές εκλογές και ουδέποτε αλληθωρίζοντας σε άλλες πολιτικές επιλογές. Γιατί καταλαβαίνετε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε από το 47% στο 4,67%, πάρα πολλά στελέχη επέλεξαν να ακολουθήσουν άλλες πολιτικές διαδρομές και να πάνε στην αυτοδιοίκηση είτε και να αποσυρθούν. Άρα, εγώ έχω μια σταθερή πορεία. Τιμώ τους πολίτες οι οποίοι με τίμησαν το 2007 σε ηλικία 32 ετών και με εξέλεξαν βουλευτή του Νομού Ηλείας και με εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και όταν δεν με εμπιστεύτηκαν. Εγώ τους τίμησα. Ήμουν εκεί, ήμουν δίπλα τους. Ήμουν στο ΠΑΣΟΚ σταθερά και δεν προσπαθούσα να έχω ένα ευρύτερο προφίλ, αλληθωρίζοντας είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέβαινε το 2015 είτε προς τη Νέα Δημοκρατία όταν έγινε κυβέρνηση το 19. Και το λέω γιατί, δυστυχώς, για τη δική μου πολιτική ηθική, πάρα πολλά στελέχη που τιμήθηκαν και ευεργετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ το έκαναν. Άρα η δική μου πορεία είναι καθαρή, είναι κρυστάλλινη, είναι σταθερή είναι να εκπροσωπώ τους πολίτες μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι αυτό δίνει μια σαφή απάντηση στο ερώτημα. Δεν το δίνει δια της τοποθετήσεως. Το δίνει δια της πορείας μου, μια πορεία που έχει και χαρές και λύπες. Είναι όμως μια πορεία συνέπειας στην παράταξη και συνέπειας στους πολίτες, οι οποίοι την πίστεψαν και την στήριξαν. Και βλέπω σήμερα με πολλή μεγάλη χαρά ότι κοιτάνε προς το ΠΑΣΟΚ και ελπίζουν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι δύναμη αλλαγής και προοπτικής για τη χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com