Κέντρο – Αριστερά : Ενότητα ή συνεργασία;

Είναι πλέον καιρός η ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ να αποκτήσει μια οργανωτική υπόσταση!

by Times Newsroom

Γράφει ο ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ*

Είναι πολλά τα κόμματα, ακόμα πιο πολλοί οι Πολιτικοί, όλοι σχεδόν οι πολίτες του Προοδευτικού χώρου, που κάνουν συχνά λόγο για την ανάγκη ΕΝΟΤΗΤΑΣ των Προοδευτικών, των ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ κομμάτων! Αλλά τι είναι ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ; Είναι μια νέα Ιδεολογία, μια πολιτική οντότητα ή ένας πολιτικός όρος που παραπέμπει στους αγώνες του λαού για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Είναι πλέον καιρός η ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ να αποκτήσει μια οργανωτική υπόσταση! Να πάψει η Ενότητά της να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο! Το πρόβλημα της Ενότητας δεν έχει να κάνει με πολιτική συμφωνία των κομμάτων, αλλά με τη νομή της Εξουσίας! Έχοντας ως κοινή αφετηρία την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και ακολουθώντας την Αρχή «ΘΕΣΗ – ΑΝΤΙΘΕΣΗ, ΣΥΝΘΕΣΗ» εκεί όπου υπάρχουν επιμέρους διαφορές, μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί το πολιτικό πλαίσιο και το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ! Η μόνη ουσιαστική διαφωνία είναι ποιο κόμμα θα έχει τον πρώτο λόγο, ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός, ποιοι θα είναι οι Υπουργοί, ποιοι οι Γραμματείς και ποιοι οι … Φαρισαίοι!

Την ώρα που συνθλίβονται οι λαϊκές κατακτήσεις και οι πολίτες περνούν δύσκολες μέρες, οι ηγεσίες των κομμάτων της ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που «κόπτονται» για την ΕΝΟΤΗΤΑ, διυλίζουν τον … κώνωπα! Και τα μεγάλα αφεντικά, με τις ευλογίες του Κ. Μητσοτάκη, διυλίζουν πετρέλαια, φυσικό αέριο, ηλιακή και αιολική ενέργεια! Και θησαυρίζουν, χωρίς να πληρώνουν φορολογία για τα υπερκέρδη που βγάζουν!

Στις 9 Ιουνίου, στην ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, οι πολίτες έστειλαν τα μηνύματά τους! Ο Πρωθυπουργός πήρε, λέει, το μήνυμα! Και από δω και πέρα υπόσχεται ότι θα … φορολογήσει τα υπερκέρδη! Και από ένα μέρος των χρημάτων αυτών, θα δώσει … επιδόματα ελεημοσύνης σε κάποιες κατηγορίες πολιτών! Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι των κομμάτων της ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αρνήθηκαν, ακόμα και να παραλάβουν το μήνυμα της δικής τους ήττας! Και προσποιούνται ότι … νίκησαν!

Όμως τώρα, ήρθε και πάλι η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! Των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όλων των Προοδευτικών Κομμάτων! Όλων εμάς, που ασκούμε κριτική στις ηγεσίες των κομμάτων μας, που επικρίνουμε την ιδιοτέλεια των κομματικών στελεχών και την παντοδυναμία των κομματικών μηχανισμών! Όλων εμάς που ζητούμε εκλογές το Φθινόπωρο για εκλογή Προέδρου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ! Όλων εμάς που βλέπουμε τον κίνδυνο διαιώνισης του Μητσοτάκη στην εξουσία, παλινόρθωσης του κράτους της Δεξιάς, άνοδο της ακροδεξιάς!

ΤΩΡΑ,ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ να ξεπεράσουμε τα αντιπασοκικά και αντισυριζαϊκά σύνδρομα που μας δημιούργησε η εμμονή στη μοναδικότητα και στο αλάθητο του κόμματος, καθώς και ο κομματικός ανταγωνισμός, που διόγκωνε τις επί μέρους διαφορές προκαλώντας συνθήκες εμφυλίου πολέμου! Να παρέμβει ο καθένας μας ενεργά – δυναμικά στις διαδικασίες του κόμματός του. Και να απαιτήσει σύγκληση Συνεδρίου για εκλογή Προέδρου, κομματικών Οργάνων και λήψη απόφασης για επεξεργασμένες – στοχευμένες δράσεις συνεργασίας με τελικό στόχο την ΕΝΟΤΗΤΑ των ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ κομμάτων, στην προοπτική σχηματισμού Κυβέρνησης Συνεργασίας. Γιατί μια Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας είναι προτιμότερη από μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω και αν υπάρχουν διαφωνίες από ορισμένους για επιμέρους πολιτικές.

Και αν η λέξη ΕΝΟΤΗΤΑ ξενίζει στη σημερινή συγκυρία και ενέχει τον κίνδυνο φυγόκεντρων τάσεων, να εξετάσουμε μια μορφή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ τέτοια, που το εκλογικό σύστημα δε θα δημιουργεί δυσκολία στην κυβερνητική προοπτική! Μια μορφή Συνεργασίας, που θα φέρει ΕΝΟΤΗΤΑ στη δράση, ΕΛΠΙΔΑ για νέες Λαϊκές κατακτήσεις, για οικονομική ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι της ντόπιας Ολιγαρχίας και των Μονοπωλίων!

*Ο Σάββας Σερασίδης είναι πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com