«Κόλαση» φωτιάς στην Ουκρανία από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις – Ζελένσκι: «Οι απάνθρωποι Ρώσοι χρησιμοποίησαν σχεδόν 100 πυραύλους»

Νέο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones έπληξε το Χάρκοβο και το Κίεβο, με τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματίζονται.

by Times Newsroom

Όπως μεταδίδειη ΕΡΤ, επί τέσσερις ώρες οι σειρήνες ηχούσαν αδιάκοπα σε ολόκληρη την Ουκρανία καθώς η Ρωσία εξαπέλυε νέα μαζική επίθεση με drone και πυραύλους, αντίστοιχης ομοιότητας με αυτής της 29ης Δεκεμβρίου. Ακολούθησαν δεκάδες εκρήξεις, ενώ πυκνός καπνός κάλυψε τον ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Αγαπητοί Ουκρανοί, στις 2 Ιανουαρίου 2024, υπήρξαν και πάλι χτυπήματα από τους απάνθρωπους Ρώσους. Χρησιμοποίησαν σχεδόν 100 πυραύλους διαφόρων ειδών. Τουλάχιστον 70 καταρρίφθηκαν, 60 από αυτούς έπεσαν στο Κίεβο. Βάναυσα χτυπήματα έγιναν και στο Χάρκοβο» ανέφερε ο πρόερδος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, σημείωσε: «Το Κίεβο χτυπήθηκε με μια συνδυασμένη επίθεση από drone, πυραύλους κρουζ και υπερηχητικούς πυραύλους Κινζάλ. Βρισκόμαστε στη συνοικία Σολομιάνσκι, όπου μπορούμε να δούμε έναν μεγάλο κρατήρα έκρηξης 10 μέτρων. Λίγο παραπέρα και θα υπήρχαν πολλά θύματα».

Ανάλογο το δυστοπικό σκηνικό με εικόνες ισοπέδωσης σε κατοικημένες περιοχές και στο Χάρκοβο.

«Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 44 τραυματίες, όλοι άμαχοι. Ένας κάτοικος της περιοχής πέθανε ως αποτέλεσμα του χτυπήματος σε αυτή την τοποθεσία» ανέφερε ο Αρχηγός της αστυνομίας του Χαρκόβου, Βολοντίμιρ Τιμόσκο.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση με την χαραυγή του νέου έτους αποτελεί συνέχεια ρωσικών αντιποίνων για το ουκρανικό χτύπημα το Σάββατο στο Μπέλγκοροντ με δεκάδες νεκρούς.

«Ήταν ένα σκόπιμο χτύπημα εναντίον αμάχων. Φυσικά, πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το αποκαλέσουμε. Θα πρέπει να αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο» είχε πει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com