Κοράκια επιτίθενται σε ανθρώπους στη Βουδαπέστη – Προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αιμορραγία στο κεφάλι

by Times Newsroom

Έντονη είναι η ανησυχία αρχών και κατοίκων τις τελευταίες εβδομάδες στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας εξαιτίας των ολοένα και αυξανόμενων επιθέσεων κορακιών σε ανθρώπους και κατοικίδια ζώα. Μάλιστα, έχουν προκληθεί σοβαροί τραυματισμοί από αυτές.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί, η συμπεριφορά των κορακιών δεν είναι ασυνήθιστη. Άλλωστε, αυτή την περίοδο φροντίζουν τους νεοσσούς τους και ως εκ τούτου σε μια προσπάθεια να τα υπερασπιστούν θα επιτεθούν σε οτιδήποτε θεωρούν ύποπτο.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook, δήμος προειδοποιεί ότι τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή την εποχή. Για να τα πιάσουν τώρα χρησιμοποιούν παγίδες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτά.

«Τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή την εποχή γιατί προστατεύουν τα μικρά τους. Δεν ανέχονται ανθρώπους ή σκύλους κοντά στις φωλιές τους. Μείνετε μακριά από τις τοποθεσίες φωλεοποίησης τους», προειδοποίησαν οι αρχές της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Ένα από τα θύματα επίθεσης από κοράκι, δε, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αιμορραγία στο κεφάλι, ενώ οι αρχές της 13ης περιφέρειας της ουγγρικής πρωτεύουσας έλαβαν αρκετές αναφορές για επιθέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Nepszava», τα κοράκια είναι επιθετικά από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου όταν υπερασπίζονται τους νεοσσούς τους. Ενδεικτικό είναι ότι πριν από έναν χρόνο, νηπιαγωγεία δέχθηκαν επίθεση από κοράκια στην περιφέρεια της Βουδαπέστης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή