Κορινθία: Παρέμβαση Κεραμέως – Ζητά έλεγχο για το καθεστώς εργασίας του 45χρονου «παλαιοχριστιανού» στο Δήμο Ερέτριας

Τη διεξαγωγή έρευνας ζήτησε η Νίκη Κεραμέως για το καθεστώς εργασίας του 45χρονου στο Δήμο Ερέτριας, ενώ ο ίδιος ζούσε με την οικογένειά του σε παράγκα και λαγούμι στην Κορινθία.

by Times Newsroom

«Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχος προκειμένου να δούμε που υπηρετεί, με ποιο καθεστώς στον δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου της Εύβοιας ο 45χρονος της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών της Κορίνθου», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η υπουργός, σχετικά με το ότι ο 45χρονος της οικογένειας των Παλαιοχριστινών της Κορίνθου ήταν δημοτικό υπάλληλος του δήμου Ερέτριας- Αμαρύνθου από το 2020 μετά από μετάταξή του, ανέφερε ότι «προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ενισχύομε το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, αλλά ταυτόχρονα η Κυβέρνηση φροντίζει να εποπτεύεται αυστηρά ο τομέας του ανθρώπινου και δράττομαι της ευκαιρίας να ανακοινώσω και στην Βουλή ότι έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο προκειμένου να δούμε ακριβώς και αναλυτικά τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτού του υπαλλήλου , που υπηρετεί, με ποιο καθεστώς».

Κορινθία: Σούσουρο στο twitter με την τηλεργασία σε δήμο του «πατριάρχη» των Παλαιοχριστιανών

Σάλος έχει ξεσπάσει στο πρώην twitter (Χ) μετά την αποκάλυψη ότι ο πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών εργαζόταν στο δήμο της Ερέτριας με καθεστώς τηλεργασίας από τα λαγούμια.

Όπως ήταν φυσικό οι χρήστες δεν άργησαν να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη είδηση. Μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος επαναλάμβανε συνεχώς ότι ως κοινότητα αρνούνται τη σύγχρονη τεχνολογία.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου Νικόλας Γουρνής, ο οποίος δήλωσε ότι ο 45χρονος έγινε υπάλληλος στον δήμο του με μετάταξη για λόγους υγείας.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets

Κορινθία: «Δεν υπάρχει αιμομιξία και άρση της επιμέλειας» λέει ο δικηγόρος του 45χρονου 

Η οικογένεια των αυτοαποκαλούμενων Παλαιοχριστιανών στην Ορεινή Κορινθία παραμένει στο επίκεντρο, με τις έρευνες να συνεχίζονται και τον 45χρονο επικεφαλής τους, να οδηγείται το πρωί στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος και ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί επιμένουν ότι δεν υπάρχουν παρανομίες πίσω από τον τρόπο ζωής που έχουν επιλέξει. Οι Αρχές όμως ζητούν απαντήσεις για τα παιδιά της οικογένειας που δεν πηγαίνουν σχολείο αν και θα έπρεπε βάσει νόμου, το σημείο που έχουν κρυφτεί από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου μαζί με τη μητέρα τους και απαντήσεις για τον πατέρα του βρέφους, που έφερε στον κόσμο η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού.

Ο 45χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και θα οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα για να απολογηθεί. Σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση το πρωί, αναφορικά με το βρέφος αγνώστου πατρός, ο Γιώργος Καλλιακμάνης ζήτησε να γίνει έρευνα για αιμομιξία.

Σε μία καλύβα που οδηγεί σε σπηλιά, ζουν 7 άνθρωποι. Οι γονείς με τα 4 παιδιά τους και το βρέφος έφερε στον κόσμο η μεγαλύτερη κόρη τους.

Οι εξελίξεις άρχισαν να τρέχουν μετά την αυτοψία του δημοσιογράφου του Live News, Κυριάκου Μαντούβαλου με την κάμερα του την περασμένη Παρασκευή. Η οικογένεια των αυτοαποκαλούμενων Παλαιοχριστιανών έδειξε τη σπηλιά που είχαν σκάψει και το λαγούμι μήκους 30 μέτρων που ζούσαν.

Το σημείο που κατά εκείνους είχαν μετατρέψει σε εκκλησία ρωσικού τύπου και την έξοδο που οδηγεί σε ρέμα στην πίσω πλευρά της καλύβας τους. Ο 45χρονος επικεφαλής της οικογένειας παραδέχτηκε ότι τα παιδιά του δεν πηγαίνουν στο σχολείο, όπως ορίζει ο νόμος.

Την επόμενη μέρα υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για κατεπείγουσα προανάκριση. Τη νύχτα του Σαββάτου όμως, τα παιδιά φυγαδεύτηκαν μαζί με τη μητέρα τους και στο λαγούμι έμεινε μόνο ο 45χρονος με τον 15χρονο γιο του.

Χθες το πρωί ο 45χρονος προσήχθη παρουσία εισαγγελέα, χωρίς όμως να αποκαλύπτει το μέρος που είχαν βρει καταφύγιο τα υπόλοιπα παιδιά και η γυναίκα του. Ο 15χρονος γιος που ήταν μαζί του, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η προσαγωγή του 45χρονου μετατράπηκε σε σύλληψη. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια αλλά και μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Το κουβάρι της υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται πριν από μία εβδομάδα όταν κυνηγός κατήγγειλε επίθεση εναντίον του. Η οικογένεια έβαλε στα ενδότερα της καλύβας την κάμερα του Live News με τις εικόνες και τα λόγια τους, να προκαλούν αίσθηση.

Ο 45χρονος παραμένει υπό κράτηση, ο 15χρονος γιος του σε νοσοκομείο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας άφαντα, σε μια υπόθεση που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

«Ήμουν στέλεχος της ”Χρυσής Αυγής”»

Όσον αφορά το παρελθόν του πατέρα της οικογένειας μιλώντας με τον δημοσιογράφο του Live News, Κυριάκο Μαντούβαλο, αποκάλυψε ο ίδιος ότι είχε υπάρξει στο παρελθόν μέλος της «Χρυσής Αυγής».

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο 45χρονος είπε στον δημοσιογράφο ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της καταδικασμένης ως εγκληματική οργάνωση «Χρυσής Αυγής» πριν ακόμα μπει στην Βουλή. Αυτοπροσδιορίστηκε ως το «δεξί χέρι» ενός υψηλόβαθμου στελέχους της «Χρυσής Αυγής» και συγκεκριμένα του Ηλία Παναγιώταρου, πάντα κατά δήλωση του 45χρονου στον δημοσιογράφο του Live News.

Στην συνέχεια συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας μίλησε στο Live News, όπου ανέφερε: «Η οικογένεια βρίσκεται σε ασφαλές σημείο, λεπτομέρειες δεν ξέρουμε πού βρίσκεται. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι καλά».

Κορινθία-Θεοδωρόπουλος: «Δεν υπάρχει αιμομιξία»

Ενώ, ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος σημείωσε: «Τα αδικήματα του πατέρα δεν είναι ικανά για να διατηρήσουν την κράτηση».

Αναφορικά με την δήλωση του Γιώργου Καλλιακμάνη που προκάλεσε αίσθηση το πρωί, όπου ζήτησε να γίνει έρευνα για αιμομιξία σχολίασε ο δικηγόρος ότι «η φαντασία του οργιάζει» και τόνισε ότι δεν υπάρχει αιμομιξία.

Επιπλέον ο κ Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι στους δύο γονείς δεν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών και ο εντολέας του δεν κατηγορείται για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρόπουλος προέτρεψε τον πελάτη του να αποκαλύψει το μέρος που βρίσκονται τα παιδιά του με την μητέρα τους.

Κορινθία: Απόλυτα μυημένα τα παιδιά των Παλαιοχριστιανών στη φιλοσοφία ζωής των γονιών τους

Ο 15χρονος γιος του έχει σταματήσει το σχολείο με το έτσι θέλω του πατέρα του. Κι έτσι λοιπόν του στέρησε το δικαίωμα στην παιδεία και τον έκανε να πιστεύει πως το να μεγαλώνεις σε αυτήν την καλύβα που κρύβει στο εσωτερικό της ένα λαγούμι 30 μέτρων είναι φυσιολογικό.

Είναι ο μικρός Χριστόφορος, ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 45χρονου Μανώλη. Εδώ και 4 χρόνια ζει με την οικογένεια του χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό μέσα σε ένα λαγούμι 6 μέτρα κάτω από την γη.

Και ο 15χρονος αδελφός του, Νίκος, που εγκατέλειψε το σχολείο στο δημοτικό. Είναι απίστευτο ότι αυτό το παιδί που σήμερα θα φοιτούσε στην Γ’ Γυμνασίου έχει πειστεί ότι δεν χρειαζόταν να συνεχίσει το σχολείο μιας και ποτέ δεν του άρεσε.

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν σχετικά άσχετος. Αγράμματος. Όχι και αγράμματος, αλλά για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς».

Αυτό το παιδάκι λοιπόν που έπαιρνε καλούς βαθμούς και του αρέσει πολύ να διαβάζει βιβλία σταμάτησε το σχολείο κατ’ εντολή των γονιών του και αντ’ αυτού έχει αναλάβει να βόσκει τα κατσίκια του πατέρα του.

«Εγώ ήμουν στη βοσκή γιατί τα ζωντανά τα βοσκάω εγώ κυρίως», όπως έχει πει το ίδιο το παιδί. Ο δημοσιογράφος του Live News, Κυριάκος Μαντούβαλος, ρωτά τον 15χρονο Νικόλα αν έχει φίλους να παίξει στον ελεύθερο χρόνο του, αν έχει παρέες από τότε που απομονώθηκαν σε αυτήν την καλύβα.

«Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί κιόλας. Κάποιοι έχουν παιδιά, αλλά γενικά όχι κάνω παρέα με τα παιδιά της κοινότητας».

Τα παιδιά της κοινότητας δεν είναι άλλα από τα αδέλφια του. Για διασκέδαση προσφέρεται μια σκουριασμένη κούνια, πεταμένα ποδήλατα δίπλα σε ένα σκουπιδότοπο και για συντροφιά ένα σκυλάκι αλυσοδεμένο και τρομαγμένο κάτω από ένα χαρτόνι.

Η Παρασκευή, μητέρα ενός βρέφους, είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Περιγράφει στην κάμερα του Live News πώς επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ξύλα όταν τους είδε να περνούν χειροπέδες στον 45χρονο πατέρα της.

«Κι εκεί πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούνοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτόιστορική εποχή δεν ξέρω;».

Τα παιδιά αυτά αποκομμένα από τον πολιτισμό και τα σχολικά πρότυπα, υιοθετούν πλήρως όλα όσα τους μαθαίνει ο πατέρας τους. Ακόμα κι αν τη σπηλιά τη βαφτίζει εκκλησία.

«Εδώ δεν είναι λαγούμι, είναι εκκλησία. Εδώ είναι το ιερό», είχε πει ο ίδιος στο Live News.

Ακροβατώντας σε λεπτές γραμμές και βαφτίζοντας λαγούμια εκκλησίες ο 45χρονος Μανώλης και η σύντροφος του Σεβαστή θα δώσουν μάλλον συγκεχυμένη απάντηση στο ποια είναι η συγγένεια μεταξύ τους λέγοντας πως όλοι μεταξύ τους είναι αδέλφια.

«Εγώ την γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή. Οι πρώτοι Χριστιανοί είναι αδέλφια».

Στο «Παίδων»  ο 15χρονος

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί.

Ο 15χρονος παραμένει στο νοσοκομείο «Παίδων» ενώ τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της οικογένειας και συγκεκριμένα ο 11χρονος Χριστόφορος, η 6χρονη Ξένη και το βρέφος της Παρασκευής βρίσκονται σε άγνωστη τοποθεσία με τη μητέρα τους Σεβαστή

Κορινθία: Σε δήμο με καθεστώς τηλεργασίας δουλεύει ο πατέρας της οικογένειας που ζει στα λαγούμια – Εξετάζεται το ενδεχόμενο αιμομιξίας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την περίεργη υπόθεση των Παλαιοχριστιανών που ζουν στα λαγούμια.

Μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πατέρας στην Ορεινή Κορινθία, που κρατείται από τις Αρχές, είναι λόγω της απόφασής του να μη στέλνει στο σχολείο τα παιδιά της οικογένειας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο ίδιος στα τηλεοπτικά κανάλια, δεν «βγαίνει» οικονομικά για να στείλει τα παιδιά στο σχολείο, καθώς ο ίδιος μπορεί να τους εξασφαλίσει μόνο ένα τετράδιο το χρόνο ενώ όπως είπε, οι δάσκαλοι του ζητούσαν ένα τετράδιο για το κάθε μάθημα…

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας, ο πατέρας της οικογένειας, εργάζεται κανονικά και μάλιστα σε Δήμο, μέσω τηλεργασίας! Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι υπάρχει πρόσβαση στο internet στην περιοχή…

Το γεγονός επιβεβαιώνει ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com