Κώστας Αγοραστός: Του επιτέθηκαν με μπογιές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Επίθεση από τέσσερα άτομα δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής (22/3) ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

by Times Newsroom

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο κ. Αγοραστός βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκεί όπου είναι αναπληρωτής καθηγητής, όταν στις 11:00 σήμερα το πρωί τον πλησίασαν τέσσερις εξωπανεπιστημιακοί και του επιτέθηκαν κατά πρόσωπο, ρίχνοντάς του μπογιές.

Μάλιστα όταν προέβησαν σε αυτή την κίνηση, τον ρωτούσαν: «Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;».

Κώστας Αγοραστός: Αρνήθηκε να καταθέσει για τα Τέμπη

Σημειώνεται πως στην πρόσφατη Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη, ο Κώστας Αγοραστός είχε αρνηθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής για όσους έχουν την ιδιότητα του κατηγορουμένου, καθώς του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

Μετά την ποινική δίωξη που του άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος με αφορμή το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος, ο Κώστας Αγοραστός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και δηλώνω ότι συμπαραστάθηκα στους οικείους των θυμάτων από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Θέλω με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο να δηλώσω ότι είναι άδικη η παραπομπή μου για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στην παροχή των μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει καμία πρωτοβουλία ενεργειών.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι δεν φέρω οποιαδήποτε ευθύνη για την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com