«Κόβουν την ανάσα» οι περιγραφές της 85χρονης που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

Η 85χρονη Ισραηλινή Γιοσεβέντ Λίφσιτς μίλησε για πρώτη φορά για όσα έζησε στη Γάζα ως αιχμάλωτη της Χαμάς.

by Times Newsroom

Η Γιοσεβέντ Λίφσιτς, λέει ότι πέρασε μέσα από την κόλαση, περιγράφοντας πώς την απήγαγαν ένοπλοι της Χαμάς με μοτοσικλέτες από το κιμπούτς της. Όπως είπε την οδήγησαν στη Γάζα μέσω μιας πύλης,  όπου την έσυραν και τραυματίστηκε, ενώ δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Η 85χρονη γυναίκα ανέφερε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ξόδεψε δισεκατομμύρια για τον φράχτη των συνόρων, αλλά δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τη Χαμάς να περάσει στη χώρα της. Είναι μία από τις δύο γυναίκες που απελευθερώθηκε χθες από τη Χαμάς η οποία έχει απαγάγει και οδηγήσει στη Γάζα περισσότερους απο 200 ανθρώπους από τις 7 Οκτωβρίου.

Η κόρη της Σαρόν που βοήθησε στη μετάφραση είπε ότι οι απαγωγείς της μητέρας της έβγαλαν το ρολόι και τα κοσμήματα της.

Όταν κατέβηκε από το μηχανάκι, οι άνθρωποι που τη χαιρέτησαν της είπαν ότι «πιστεύουν στο Κοράνι» και ως εκ τούτου δεν θα της κάνουν κακό. Η μητέρα της και άλλοι 24 αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στις σήραγγες, τις οποίες περιέγραψε ως «μαλακό, υγρό έδαφος».

Η κόρη της Σαρόν που έφθασε σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ από το Λονδίνο περιέγραψε ένα «τεράστιο δίκτυο» υπόγειων σηράγγων που διευθύνει η Χαμάς, το οποίο της θύμισε «ιστό αράχνης».

Μετά από δύο ή τρεις ώρες ξεχώρισαν πέντε άτομα από το κιμπούτς Nιρ Οζ σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, όπου υπήρχαν φρουροί, μία νοσοκόμα και ένας γιατρός.

Όσο έμειναν στα τούνελ της Χαμάς έτρωγαν λευκό τυρί και αγγούρι, το ίδιο φαγητό που έτρωγαν οι απαγωγείς της. Η ηλικιωμένη που είναι πλέον ελεύθερη και δέχεται φροντίδες στο νοσοκομείο, αισθάνεται ότι «η ιστορία δεν έχει τελειώσει μέχρι να επιστρέψουν όλοι».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com