Κουλέμπα: Τα δημοψηφίσματα σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ δεν θα αλλάξουν τίποτα

Ανακοινώθηκαν για τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου

by Times Newsroom

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα σε δηλώσεις που έκανε, διευκρίνισε ότι τα δημοψηφίσματα που ανακοινώθηκαν από τους Ρώσους αυτονομιστές του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, δεν πρόκειται να «αλλάξουν τίποτα», σε περίπτωση που υπερισχύσει η ένωση με την Ρωσία.

Ταυτόχρονα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την έναρξη μιας συνάντησης με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Παράλληλα, είπε ότι «οι Ρώσοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν θα αλλάξει τίποτα».

Σημειώνεται, ότι οι φιλορωσικές αρχές σε επαρχίες της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι θα διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για την ένωση με τη Ρωσία από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Κιέβου.

Πρόκειται για τις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία και τις υπό ρωσική κατοχή ζώνες της περιοχής της Χερσώνας και της Ζαπορίζιας στη νότια Ουκρανία.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com