Κρεμλίνο: Απορρίπτει τις κατηγορίες για ανάμιξη στις εκλογές στην Τουρκία

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, είναι ψευδείς και επινοήθηκαν από ψεύτες.

by Times Newsroom

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο κυριότερος εκλογικός αντίπαλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, απήθυνε προειδοποίηση στη Ρωσία, κατηγορώντας την ότι φέρει την ευθύνη για τη δημοσιοποίηση ψευδούς υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως εκείνοι που μετέφεραν τους ισχυρισμούς αυτούς στον Κιλιτσντάρογλου είναι ψεύτες και πως η Ρωσία εκτιμά πολύ τις σχέσεις της με την Τουρκία, μια χώρα «εταίρο» όπως τη χαρακτήρισε.

Τι είχε πει ο Κιλιτσντάρογλου για την ρωσική ανάμιξη

Tη Ρωσία κατηγορεί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την προεδρική κούρσα, με αφορμή ένα sex tape που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τον μέχρι πρότινος υποψήφιο για την τουρκική προεδρία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, στα τουρκικά και ρωσικά, ο βασικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν γράφει:

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, τα deep fake (σ.σ. πλαστών ηχητικών ντοκουμέντων ή βίντεο, με ψηφιακή επεξεργασία), τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας» έγραψε στο Twitter.

Σημειώνεται πως με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Μουχαρέμ Ιντζέ παραιτήθηκε από την προεδρική κούρσα, σε ένα σενάριο που ίσως ωφελήσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Χτες το πρωί, στον απόηχο των μαζικών παραιτήσεων από το Κόμμα της Πατρίδας (Memleket) του Ιντζέ, το Νο2 του κόμματος ανακοίνωσε δημοσίως την παραίτησή του, διότι όπως είπε δεν επιθυμεί να διχάσει την αντιπολίτευση στην πορεία ανατροπής του καθεστώτος Ερντογάν.

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ πραγματοποιούσε επίσκεψη στη Σμύρνη, ο Ιντζέ ακύρωσε το πρόγραμμά του. Όπως έγινε γνωστό από στελέχη του κόμματός του, υπέστη ένα σοβαρό επεισόδιο, του ανέβηκε η πίεση και αναγκάστηκε να πάρει χάπια, προς αποφυγή εγκεφαλικού.

Λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο sex tape με τον Ιντζέ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή