Λάρισα: Διαδήλωση αγροτών, ζητούν μέτρα προστασίας από πλημμύρες – Τι πρότεινε ο Περιφερειάρχης

Όπως τόνισαν, το μέλλον των καλλιεργειών τους παραμένει αβέβαιο, ζητώντας την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της περιοχής.

by Times Newsroom

Οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ στον κόμβο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προβάλλοντας τα αιτήματα τους.

Όπως τόνισαν, το μέλλον των καλλιεργειών τους παραμένει αβέβαιο, ζητώντας την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της περιοχής.

Παράλληλα ζητούν να δοθούν όλες οι αποζημιώσεις για τις ζημιές, θεωρώντας ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δεν επαρκούν.

Στην συγκέντρωση των αγροτών παραβρέθηκε και ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Ο περιφερειάρχης σε δήλωση του αναφέρθηκε στην πρόταση του για τη δημιουργία αρδευτικού καναλιού στην Κάρλα που θα οδηγεί στην αποστράγγιση των πλημμυρισμένων καλλιεργήσιμων στρεμμάτων.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουρέτας πρέπει «να μεγαλώσει η Κάρλα σε εκτάσεις του δημοσίου, 55.000 στρέμματα και να γίνει το κανάλι που να βγαίνει στο Αιγαίο για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πλημμύρας στο μέλλον και να αρχίσουν οι άνθρωποι να έχουν μία εμπιστοσύνη να ξαναξεκινήσουν τις ζωές τους εδώ.

Αν δε γίνει μία τέτοια προσέγγιση υπάρχουν άλλες δύο λύσεις: Η μία λύση είναι να γίνει κάποιος ψαράς ή να εγκατασταθεί κάπου αλλού, πράγμα που εγώ δεν το δέχομαι ούτε το ένα ούτε το δεύτερο…»

Πρόσθεσε δε, πως «είναι μία λογική πρόταση την οποία πιστεύω ότι και η κυβέρνηση θα δει θετικά…» ενώ προανήγγειλε πως μετά τις γιορτές η κυβέρνησή θα ανακοινώσει το συνολικό της σχέδιο για το τεράστιο αυτό ζήτημα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – larissanet.gr – onlarissa.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com