ΗΠΑ – Νίκι Χέιλι: Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσιρ την στηρίζει για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Η Νίκι Χέιλι «είναι η υποψήφια με την ορμή για να νικήσει» και να ξαναβάλει το κόμμα σε πορεία για να «καταγάγει συντηρητικές νίκες σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο ο Ρεπουμπλικάνος Κρις Σουνούνου.

by Times Newsroom

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Χάμσιρ, ο Ρεπουμπλικάνος Κρις Σουνούνου, τάχθηκε χθες Τρίτη υπέρ της Νίκι Χέιλι στην εσωκομματική κούρσα για να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024, δίνοντάς της ώθηση μεν, αλλά χωρίς να μεταβάλει τη δυναμική της εκστρατείας, στην οποία κυρίαρχη μορφή παραμένει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση του κ. Σουνούνου ακολουθεί την υποστήριξη που εξασφάλισε η κυρία Χέιλι από πολιτικό δίκτυο υπό τον δισεκατομμυριούχο Τσαρλς Κόουκ, που θεωρείται πως εκφράζει το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο.

Ο Κρις Σουνούνου, επικριτής του πρώην προέδρου Τραμπ και δημοφιλής κυβερνήτης, φέρεται να ζύγιζε τις επιλογές του το τελευταίο διάστημα, καθώς η εσωκομματική ψηφοφορία στην πολιτεία του θα διεξαχθεί την 23η Ιανουαρίου.

Η Νίκι Χέιλι «είναι η υποψήφια με την ορμή για να νικήσει» και να ξαναβάλει το κόμμα σε πορεία για να «καταγάγει συντηρητικές νίκες σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο κ. Σουνούνου μέσω X (του πρώην Twitter).

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως παραμένει κυρίαρχος στην εσωκομματική κούρσα, καθώς τον υποστηρίζει πάνω από το 60% των ψηφοφόρων του κόμματος, υπέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ως προχθές Δευτέρα.

Κατά τα ευρήματα της έρευνας, το 61% εξ όσων δηλώνουν ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων σκοπεύει να ψηφίσει τον μεγιστάνα στις εσωκομματικές ψηφοφορίες κατά πολιτεία, που θα αναδείξουν τον αντίπαλο του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024. Το προβάδισμα του πρώην προέδρου είναι 50 μονάδες: τόσο ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, όσο και η πρώην κυβερνήτρια της νότιας Καρολίνας και πρεσβεύτρια της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Χέιλι δεν πιστώνονται παρά 11% των προθέσεων ψήφου όσων δήλωσαν υποστηρικτές του GOP.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters      

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com