Λίβανος: Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς

Τη δολοφονία του Σάλαχ αλ Αρούρι στη Βηρυτό επιβεβαίωσε η ηγεσία της Χαμάς μετά από ισραηλινή επίθεση με drone στην περιοχή Mashrafiyah το απόγευμα της Τρίτης.

by Times Newsroom

Ο 57χρονος Αλ Αρούρι σκοτώθηκε κατά την επίθεση ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε γραφεία της Χαμάς στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, μαζί με δύο διοικητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γεννηθείς στη Δυτική Όχθη το 1966, ο Σάλαχ αλ Αρούρι ήταν μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς από το 2010 και δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος μετά τον Ισμαήλ Χανίγια από το 2017. Ήταν επίσης ο ηγέτης της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.

Πρόκειται για την πρώτη ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό από το 2006, ενώ η δολοφονία του κορυφαίου ηγέτη της Χαμάς σηματοδοτεί κλιμάκωση της σύγκρουσης. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος οι συγκρούσεις περιορίζονται στη συνοριακή γραμμή Ισραήλ – Λιβάνου ενώ έχουν σκοτωθεί και άμαχοι στον Λίβανο καθώς και δημοσιογράφοι.

Τις τελευταίες ημέρες οι συγκρούσεις αυτές έχουν ενταθεί και αυξάνονται οι φόβοι για περιφερειακή κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ θα γίνει πόλεμος πλήρους κλίμακας, ενώ αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως επισημάνει ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για να εξοντώσει τη Χεζμπολάχ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com