ΛΟΑΤΚΙ: Ο Πάπας Φραγκίσκος σκέφτεται να αρχίσει να ευλογεί ομόφυλα ζευγάρια

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, άφησε πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο να ευλογεί ομόφυλα ζευγάρια, εν μέσω μιας «εκκλησιαστικής εξέγερσης» στη Γερμανία

by Times Newsroom

Σε επιστολή του της 25ης Σεπτεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει πως υπάρχουν «καταστάσεις» που μπορεί να μην είναι «ηθικά αποδεκτές», αλλά για τις οποίες ένας ιερέας μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, αν μπορεί να δώσει την ευλογία του – εφόσον αυτή η ευλογία παραμένει κάτι ξεχωριστό από το μυστήριο του γάμου.

«Δεν μπορούμε να είμαστε δικαστές που μόνο αρνούνται, απωθούν και αποκλείουν», έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος, προσθέτοντας πως οι ιερείς θα πρέπει να διακρίνουν με σύνεση τις μορφές ευλογίας «που ζητούνται από ένα ή περισσότερα άτομα, οι οποίες δεν μεταδίδουν λανθασμένα την ιδέα ενός γάμου. Διότι όταν κάποιος ζητάει ευλογία, ζητάει βοήθεια από τον Θεό», όπως είπε.

Κολωνία: Ομόφυλα ζευγάρια δέχονται ήδη τις ευλογίες Καθολικών ιερέων

Πρόσφατα, στη σκιά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας, ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια στάθηκαν στην ουρά για να δεχθούν την ευλογία για την ένωσή τους, από καθολικούς ιερείς που φορούσαν άμφια στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Την ίδια ώρα η χορωδία νέων του Αγίου Στεφάνου τραγουδούσε το «All You Need Is Love».

«Ηταν μια πράξη αγάπης – αλλά και εξέγερσης, ξεκάθαρη περιφρόνηση της απόφασης του Βατικανού πως οι ενώσεις ομοφυλοφίλων δεν πρέπει να γιορτάζονται ή να αναγνωρίζονται», σχολιάζει η Wall Street Journal σημειώνοντας πως η Γερμανική Καθολική Εκκλησία, είναι γνωστή «για την υπέρβαση των ορίων»: «Το ερώτημα για 1,3 δισεκατομμύρια Καθολικούς είναι αν η γερμανική εκκλησία είναι κατάφωρα ανυπάκουη, ή αν δείχνει έναν διαφορετικό δρόμο».

Η θέση του Πάπα Φραγκίσκου φαίνεται να έρχεται σε ευθεία αντίθεση με μια παλαιότερη ανακοίνωση του Βατικανού, του 2021, που επαναλάμβανε την απαγόρευση της ευλογίας ζευγαριών του ίδιου φύλου. Ο Πάπας έχει λάβει αξιοσημείωτες αποστάσεις από τον συντηρητικό αξιωματούχο που λέγεται ότι ήταν ο «αρχιτέκτονας» αυτής της απόφασης και διόρισε έναν συνάδελφό του από την Αργεντινή, που φαίνεται να διατηρεί διαφορετική άποψη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com