Μάχες σώμα με σώμα στη Γάζα- Το Ισραήλ ανατίναξε το κοινοβούλιο -Τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα

Βίντεο από μάχη στο πεδίο και κατάληψη φυλακίου της Χαμάς στη βόρεια Γάζα έδωσε στη δημοσιότητα το IDF.

by Times Newsroom

Ισραηλινοί στρατιώτες της 14ης Ταξιαρχίας διακρίνονται με πλήρη εξοπλισμό και να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με τους άνδρες της Χαμάς, πριν καταλάβουν τις εγκαταστάσεις.

Οι Ισραηλινοί κομάντος είχαν την υποστήριξη από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας και πυροβολικό, συνδράμοντας στην επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.

Το Ισραήλ ανατίναξε το κοινοβούλιο της Γάζας

Το Ισραήλ κάνει πραγματικότητα τη δέσμευσή του να καταστρέψει οτιδήποτε υπάρχει στη Λωρίδα της Γάζας που να συνδέεται ή απλώς να θυμίζει τη Χαμάς, καθώς οι IDF ανατίναξαν το κοινοβούλιο της πόλης, εκεί όπου έβγαλαν φωτογραφία πριν λίγα 24ωρα.

Την Δευτέρα οι στρατιώτες της 1ης Ταξιαρχίας «Γκολάν» κατέλαβαν το κοινοβούλιο της Λωρίδας της Γάζας και έβγαλαν φωτογραφία με σημαίες μέσα στην κεντρική του αίθουσα. Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε ότι «η Χαμάς έχει απωλέσει τον έλεγχο» στις βόρειες περιοχές.

Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει μέρος στη Γάζα που δεν θα φτάσουμε, θα εξαλείψουμε της Χαμάς»

Οι ισραηλινές δυνάμεις θα φτάσουν σε κάθε στέλεχος της Χαμάς σε κάθε γωνιά της Λωρίδας της Γάζας διαμήνυσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην εκπαιδευτική βάση Zikim IDF κοντά στη Γάζα.

«Θυμάστε όταν είπαν ότι δεν θα εισβάλουμε στη Γάζα; Εμείς εισβάλαμε. Είπαν ότι δεν θα φτάσουμε στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, φτάσαμε. Είπαν ότι δεν θα πάμε στη Σίφα (το νοσοκομείο), μπήκαμε», λέει ο Νετανιάχου σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

«Δεν υπάρχει μέρος στη Γάζα που να μην φτάσουμε. Δεν υπάρχει κρησφύγετο, κανένα καταφύγιο για τους δολοφόνους της Χαμάς», υποστηρίζει. «Θα φτάσουμε εκεί και θα εξαλείψουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε στο σπίτι τους ομήρους μας – αυτές είναι οι δύο ιερές αποστολές μας».

Παράλληλα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι είχε ξανά συνομιλίες χθες το βράδυ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και είπε πως «δεν τα παρατάμε, θα καταστρέψουμε τη Χαμάς και θα πετύχουμε μια πλήρη νίκη».

Θρίλερ με την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα – Ο ρόλος ΗΠΑ- Κατάρ και η 3ημερη εκεχειρία

«Βόμβα» από το Reuters που μιλά για συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, η οποία περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 50 άμαχων ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα μία τριήμερη κατάπαυση του πυρός, με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων, δήλωσε στο Reuters ότι η συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, την οποία επεξεργάζεται το Κατάρ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ περιλαμβάνει επίσης την απελευθέρωση Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις ισραηλινές φυλακές και αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς της Γάζα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Χαμάς έχει συμφωνήσει με τις γενικές γραμμές αυτής της συμφωνίας, αλλά το Ισραήλ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες.

Βρέθηκαν όπλα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Ανακρίνονται Παλαιστίνιοι με τα χέρια ψηλά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «στοχευμένη» επιχείρηση «ακριβείας» των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινοί στρατιώτες ανέκριναν ανθρώπους στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους γιατρούς και ασθενείς, ενώ άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera, ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από όσους έχουν καταφύγει στις εγκαταστάσεις να συγκεντρωθούν στην αυλή για να προετοιμαστούν για την εκκένωση από το ιατρικό συγκρότημα. Ισραηλινοί στρατιώτες φωνάζουν από τα μεγάφωνα στα αραβικά: “Όλοι οι άνδρες 16 ετών και άνω, σηκώστε ψηλά τα χέρια και βγείτε από τα κτίρια προς την εσωτερική αυλή για να παραδοθείτε“.

Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο

Τ ουλάχιστον 9 πρόωρα βρέφη πέθαναν αφού βγήκαν από τις θερμοκοιτίδες τους, ενώ 27 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας πέθαναν επειδή είχε πάψει να λειτουργεί το μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ωστόσο, θερμοκοιτίδες για νεογέννητα, βρεφικές τροφές και ιατρικές προμήθειες μεταφέρθηκαν από τανκς των IDF από το Ισραήλ και παραδόθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Οι IDF υποστηρίζουν ακόμα ότι «ιατρικές ομάδες και αραβόφωνοι στρατιώτες βρίσκονται στο έδαφος για να διασφαλίσουν ότι αυτές οι προμήθειες φτάνουν σε όσους έχουν ανάγκη».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του υπουργείου Υγείας της Γάζας, υπάρχουν περίπου 2.500 άτομα μέσα στο νοσοκομείο. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ιατρικές ομάδες, ασθενείς – συμπεριλαμβανομένων 600 τραυματιών και 36 νεογνών – και εκτοπισμένων που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο.

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας υπάρχει πλέον μόνο ένα νοσοκομείο που εξακολουθεί να δέχεται ασθενείς λόγω των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και της έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ στη διάρκεια της νύκτας. Το νοσοκομείο αλ Άχλι στην πόλη της Γάζας εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του, επεσήμανε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Ανησυχία από ΠΟΥ, Ερυθρό Σταυρό και UNICEF

Εξαιρετικά ανησυχητικές χαρακτήρισε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τις πληροφορίες για επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας.

“Οι πληροφορίες για στρατιωτική επιδρομή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα είναι βαθειά ανησυχητικές“, τονίζει σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. “Χάσαμε ξανά την επαφή με το υγειονομικό προσωπικό στο νοσοκομείο. Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλεια τη δική τους και των ασθενών τους“, υπογραμμίζει.

“Εξαιρετική ανησυχία” εξέφρασε σήμερα και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) για τον αντίκτυπο της στρατιωτικής επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Σίφα. Η ΔΕΕΣ υπενθύμισε ότι “οι ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και οι άμαχοι θα πρέπει να προστατεύονται πάντα” και σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή “με τις αρμόδιες αρχές”.

Έκκληση σε όλες τις πλευρές να “δώσουν τέλος στη φρίκη” στη Λωρίδα της Γάζας, απηύθυνε σήμερα και η επικεφαλής της UNICEF στη διάρκεια σπάνιας επίσκεψής της στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. “Απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση σε όλες τις πλευρές να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά προστατεύονται και λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο“, δήλωσε η Κάθριν Ράσελ σε επίσκεψή της σε νοσοκομείο στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. “Μόνον οι πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση μπορούν πραγματικά να δώσουν τέλος στη φρίκη“, σημείωσε η ίδια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com