Ρούλα Πισπιρίγκου – Ολόκληρη η απολογία της: Νιώθω οργή και αγανάκτηση – Δεν πείραξα ούτε τρίχα της Τζωρτζίνας

Ολοκλήρωσε την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.

by Times Newsroom

Η σημερινή δίκη είναι επεισοδιακή, καθώς διακόπηκε πολλές φορές, μετά από αίτηση για εξαίρεση της προέδρου από τον Αλέξη Κούγια, με την εισαγγελέα ωστόσο να την απορρίπτει και τελικά η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου να πραγματοποιείται.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συναισθηματικά φορτισμένη είπε στην έναρξη της απολογίας της: «Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω. Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και και τρίχα από τη κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας … δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζινα μου».

Να σημειωθεί ότι η δίκη σήμερα ξεκίνησε με αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του ΜΟΔ προσήλθε ο Αλέξης Κούγιας κατά την έναρξη της συνεδρίασης, κατά την οποία η 35χρονη κατηγορούμενη αναμενόταν να ανέβει στο βήμα για να απολογηθεί με βάση τις κακουργηματικές κατηγορίες για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ρούλα Πισπιρίγκου – Η απολογία της

«Ημουν είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό δεν θα μου το στερήσει κάνεις»  Την κατηγορία δεν την αποδέχομαι  Δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω έστω και μια τρίχα.  Αυτά που άκουσα εγώ εδώ δεν ήταν το δικό μου παιδί δεν μιλούσαν για το παιδί μου. Κλαίει αναφέρεται όταν γεννήθηκε,  Ζούσα το θαύμα.  Αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά. Μου έδωσε το νόημα της ζωής.  Εκείνη τη στιγμή της υποσχέθηκα ότι θα είμαι για πάντα δίπλα της. Θέλω Να σας πω για τον χαρακτήρα της Τζωρτζίνας μου.

Ήταν ένα κοινωνικό πολύ κοινωνικό παιδί την ήθελαν για φίλη είχε φίλες την αγαπούσαν οι δασκάλες της την έλεγαν αρχηγό. Επειδή ακούστηκαν ανακρίβειες. Μετά το θάνατο της Μαλένας η δασκάλα της Τζωρτζινας αρρώστησε και ζήτησε να βρω το τηλέφωνο της δασκάλας της. Δεν είναι το κλασικό παιδί με τις κούκλες έπαιζε μπάλα ήταν σε ομάδα που ήταν ο πατέρας της».

Πάω από το ένα στο άλλο. Μου ζήτησε να πάρω τη δασκάλα της για να δει αν θα είναι καλά και θα γυρίσει στο σχολείο.  Αυτό που άκουσα ότι ήταν ένα παιδί φοβισμένο είναι τελείως εκτός πραγματικότητας.

Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που μιλούσε παρά πολύ. Γινόταν στο σχολείο κάτι ερχόταν να το πει. Στο σπίτι της γιαγιάς το ίδιο.  Ήταν πολυλογού ήταν απίστευτο θεωρώ ότι έχει τις χαρές όλες αυτό το παιδί.

Η εντύπωση που ήθελαν να δώσουν για το παιδί μου είναι λανθασμένη. Η Τζωρτζίνα μου έμοιασε στο φαγητό.  Είναι δύσκολο να μιλάω για την Τζωρτζίνα σε παρελθόντα χρόνο. Είναι αδιανόητο.

Ότι μιλάω για εκείνη χωρίς να είναι εκείνη εδώ. Συγχωρέστε με. Με τη Μαλένα μπορούσαμε να διαβάσουμε παραμύθια και να παίζουμε με κούκλες. Η Τζωρτζίνα ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Δεν ήθελε κοριτσίστικα. Είχε μια μηχανή από το τζάμπο και έλεγε θα ανέβω στη μηχανάρα μου.  Ήταν παιδί της εξωτερικής δραστηριότητας.  Φανταστείτε και μέσα στο σπίτι όσο είχαμε τη Μαλένα μας είχαμε ένα φουσκωτό.  Περιγράφει ένα περιστατικό που ξεφούσκωνε το φουσκωτό. Αυτές είναι στιγμές των παιδιών που δυστυχώς δεν γυρνούν πίσω.

Οι λέξεις που μπορεί να την περιγράψουν την Τζωρτζινα είναι αμέτρητες.  Ήταν τα πάντα.  Τραγουδούσε το Βέρτη και στε γαλλικά ήταν το πιο χαρισματικό παιδί. Εδώ είναι ο μπαμπάς της μπορεί να το επιβεβαιώσει .

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Έχω παρουσιαστεί ως ψυχρή και χωρίς συναίσθημα και τώρα μου βγαίνουν δάκρυα. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για την κόρη μου,που εγώ μεγάλωσα ,που εκφράζομαι.

Ούτε μπορώ να ξεστομιστώ αυτό που με κατηγόρησαν. Άκουσα από το Καραμανδάνειο για ένα φοβισμένο παιδί. Όντως ήμουν ψύχραιμη Εκείνες τις στιγμές αυτό είναι ψυχραιμία για μένα. Εχω ακούσει τέρατα.

Νομίζω ότι μιλούν για κάποιο άλλο παιδί. Στο Καραμανδάνειο πιστέψαμε όλοι ότι ήταν ψυχολογικό. Δυστυχώς η Τζωρτζινα ήταν μπροστά σε ένα περιστατικό βίας του μπαμπά της προς εμένα. Υπήρχε μια προστριβή μεταξύ εμου και του πρώην συζύγου μου εκείνη την εποχή και την είχα πάρει στο σπίτι της μαμάς μου.

Στην Τζωρτζινα είχα ανακοινώσει ήδη την 4η εγκυμοσύνη η αντίδραση της η πιο δυνατή τη αγκαλιά του κόσμου Μαμά σε ευχαριστώ. Δεν της είχα πει ποτέ για τον μπαμπά της. Τη Μαλενα μου και την Τζωρτζινα μου προσπαθούσα να τις προστατεύσω. Η Τζωρτζινα δεν εκφράστηκε ποτέ και μας είχε κινήσει την περιέργεια.

Είδε τις αδερφές της στο γραφείο τελετών. Στην Ίριδα της έπιασε το χέρι τραβήχτηκε και της είπα μήπως θες να φύγουμε όχι μαμά μου είπε.  Αυτή ήταν η Τζωρτζινα ήταν οκτώ ετών και ήταν σαν 12. Στο πένθος για τη Μαλενα μου είπε μαμά βγάλε τα μαύρα εγώ και ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί.

Με ταρακούνησε. Στην Ίριδα είχα θυμό οργή αγανάκτηση γιατί σε εμάς Με όλους τα έχω βάλει με θεούς με δαίμονες. Εχω να πω πολλά για την τετραπληγία και τον Ηλιαδη.

«Στην ερώτηση…. τετραπληγία ή …. Την ίδια απάντηση θα παίρναν από μένα: «Εγώ τη θέλω!». Δε μπορώ να διανοηθώ ότι θα μπορούσε κάποιος γονιός να απαντήσει κάτι διαφορετικό. Ήταν όλη μου η ζωή!», κατέληξε η κατηγορούμενη παιδοκτόνος, η οποία θα συνεχίσει την απολογία της την επόμενη Τετάρτη, στις 23 Νοεμβρίου.

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, πιο τίμια απολογία δεν έχει γίνει ποτέ»

Ο Αλέξης Κούγιας μετά τη διακοπή της δίκης  προχωρά σε δηλώσεις, τονίζοντας για ακόμα μία φορά την «αθωότητα» της Ρούλας Πισπιρίγκου και αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ».

«Από τις 9 Ιανουαρίου του 2023, έχουν συμπληρωθεί 11 μήνες διαδικασίας. Θα πω κάτι το οποίο για μένα είναι απόλυτο: όποιος είχε τη δυνατότητα να ακούσει, είτε δικαστής, είτε εισαγγελέας, είτε δικηγόρος, τη μέχρι τώρα απολογία της κατηγορουμένης, δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται περί μίας φτωχής, δυστυχισμένης, αθώας μητέρας.

Όποιος διαδώσει κάτι άλλο, θα το βρει από τον Θεό. Πιο αυθόρμητη απολογία δεν υπάρχει. Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, έχω κάνει περίπου 1000 ανθρωποκτονίες, πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ.

Πρέπει να μεταδοθεί αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα. Όλη αυτή η ιστορία της ψυχρής γυναίκας κατέρρευσε και κανείς δεν δικαιούται να παραφράσει την πραγματικότητα. Διακόψαμε μέχρι την άλλη Πέμπτη γιατί έχουμε την αποχή των δικηγόρων την οποία πρέπει να σεβαστούμε, όμως να γνωρίζετε, για μένα προσωπικά και για όποιον είναι καθαρός και τίμιος άνθρωπος, με αυτά που είπε μέχρι τώρα, με τον τρόπο που τα είπε, με αυτό που έδειξε μέχρι τώρα, απέδειξε την αθωότητά της.

Όλα τα άλλα είναι για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν συνείδηση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην τιμούν, είτε είναι άντρες τα παντελόνια τους, είτε είναι γυναίκες το λειτούργημα του δημοσιογράφου. Αυτά τα λίγα ήθελα να πω, τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα του συνηγόρου της για εξαίρεση της προέδρου

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου ως απαράδεκτη. Η δε αντίδραση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, ήταν ότι η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής στα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί η απόρριψη από την Εισαγγελέα, το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του ΜΟΔ που κατέθεσε διά του συνηγόρου της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης ως απαράδεκτο» τόνισε η Εισαγγελέας απαντώντας στο αίτημα της υπεράσπισης Πισπιρίγκου για εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου. «Θεωρώ ότι δεν προκύπτουν εμφανή γεγονότα που να δείχνουν μεροληψία», πρόσθεσε.

«Η διατύπωση δυσπιστίας απαιτεί πραγματικά γεγονότα και όχι κρίσεις ως προς τον τρόπο διεύθυνσης της διαδικασίας. Αυτά τα γεγονότα σίγουρα δεν είναι η απόρριψη αιτημάτων» ανέφερε η εισαγγελέας η οποία διερωτήθηκε γιατί οι υπόνοιες μεροληψίας τής κατηγορουμένης στρέφονται μόνο στο πρόσωπο της προέδρου και όχι προς τα μέλη του δικαστηρίου αφού οι επίμαχες αποφάσεις επί των αιτημάτων ήταν ομόφωνες. Επίσης τόνισε πως και η ίδια ήταν αρνητική στην ικανοποίηση των επίμαχων αιτημάτων πλην όμως δεν στράφηκε και εναντίον της η αίτηση εξαίρεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή