Μάχη του Φούλφορντ – στις 20 Σεπτεμβρίου του 1066 νότια της πόλης Γιορκ της Αγγλίας…

...μεταξύ των Βίκινγκ υπό τον Χάραλντ Γ΄ της Νορβηγίας και τον Άγγλο σύμμαχό του, Τόστικ Γκόντουινσον, εναντίον των Αγγλοσαξόνων κόμη Έντουιν της Μερκίας και κόμη Μόρκαρ της Νορθουμβρίας.

by Times Newsroom

Η μάχη του Φούλφορντ (Battle of Fulford) έλαβε χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου του 1066 νότια της πόλης Γιορκ της Αγγλίας μεταξύ των Βίκινγκ υπό τον Χάραλντ Γ΄ της Νορβηγίας και τον Άγγλο σύμμαχό του, Τόστικ Γκόντουινσον, εναντίον των Αγγλοσαξόνων κόμη Έντουιν της Μερκίας και κόμη Μόρκαρ της Νορθουμβρίας.

Ο Τόστιγκ ήταν ο εξόριστος αδελφός του βασιλιά Χάρολντ Β΄ της Αγγλίας, ο οποίος είχε συμμαχήσει με τον βασιλιά Χάραλντ της Νορβηγίας και πιθανώς τον Δούκα Γουλιέλμο της Νορμανδίας. Η μάχη ξεκίνησε όταν 300 πλοία των Βίκινγκ αποβιβάστηκαν στην βόρεια Αγγλία και αναμετρήθηκαν με τον Αγγλοσαξονικό στρατό στο σημείο του Φούλφορντ. Η μάχη κράτησε αρκετή ώρα μέχρι που ο στρατός των Άγγλοσαξόνων διαλύθηκε με βαριές απώλειες, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί τους. Οι Βίκινγκς κέρδισαν την μάχη έχοντας απώλειες λιγότερες από 1,000 στρατιώτες. Μετά την νίκη του ο Χαρντράντα κυβέρνησε την βόρεια Αγγλία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com