Μακρόν: Συνάντηση αύριο με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Ορμπαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, η χώρα του οποίου θα ασκήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024 την εκ περιτροπής προεδρία στην ΕΕ, συναντάται αύριο στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

by Times Newsroom

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελιζέ βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 27ης και 28ης Ιουνίου στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται να υπάρξει συμφωνία επί των προσώπων που θα αναλάβουν για τα επόμενα χρόνια τα ηγετικά «πόστα» της ΕΕ.

Γαλλικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της ευρωπαΐκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, ιδίως δε αναφορικά με την στήριξη της ευρωπαΐκής αμυντικής βιομηχανίας και την ενίσχυση της ευρωπαΐκής ανταγωνιστικότητας.

Τέλος, οι δύο άντρες θα συζητήσουν για τις επόμενες Συνόδους Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που θα διεξαχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Ιουλίου και στην Ουγγαρία στις 7 Νοεμβρίου, καθώς και για διάφορες πτυχές της διμερούς σχέσης Γαλλίας- Ουγγαρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com