Μάρκος Λεζές: Η σοβαρή περιπέτεια υγείας που του άλλαξε τη ζωή

Ο ηθοποιός αντιμετώπισε με ιδιαίτερο σθένος και δύναμη τα προβλήματα με την υγεία του.

by Times Newsroom

Ο Μάρκος Λεζές έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του ’80, την εποχή της βιντεοκασέτας, αφού πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του συγκεκριμένου είδους. Κατόπιν ακολούθησαν συνεργασίες του στο θέατρο και ιδιαίτερα σε επιθεωρήσεις.

Ωστόσο, τα χρόνια μετά την εποχή της βιντεοκασέτας ήταν δύσκολα για τον δημοφιλή καλλιτέχνη. Ο γνωστός ηθοποιός έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες ανάμεσα τους ο Θανάσης Βέγγος, ο Στάθης Ψάλτης, ο Γιάννης Μπέζος.

Το 2011 ήταν η τελευταία φορά που ήταν τόσο ενεργός επαγγελματικά, συμμετέχοντας παράλληλα στη θεατρική παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» και στην τηλεοπτική σειρά «Κλινική Περίπτωση» στο MEGA.

Οι καλλιτεχνικές δυσκολίες και το Άγιο Όρος

«Δεν είχα προτάσεις στο θέατρο, δε θέλουν να συνεργαστούν μαζί μου. Όπως και στην τηλεόραση. Είμαι εκτός τηλεόρασης. Κάνω καμιά φορά σε κάποιο σίριαλ 3-4 γυρίσματα και μετά είμαι μαγική εικόνα, περνάω και φεύγω», έχει δηλώσει σε συνέντευξη του στο «Πρωινό» και τη Μαίρη Αρώνη. Για ένα διάστημα αναγκάστηκε να εργαστεί ως πωλητής αυτοκινήτων.

Σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης έφυγε για το Άγιο Όρος, όπου έζησε μια περίοδο ως μοναχός. «Έκλαιγε όλη η οικογένειά μου όταν πήγα στο Άγιο Όρος, αλλά και μόνο το ότι εκεί έκοψα το τσιγάρο αποδείχτηκε σωστή επιλογή», παραδέχεται.

Η μάχη με τον καρκίνο και η συγγραφή

Η μεγαλύτερη περιπέτεια που βιώσε του άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία του. Επί τρία χρόνια ο γνωστός ηθοποιός έδωσε μάχη με τον καρκίνο και βγήκε νικητής. Η κακοήθεια ήταν στον προστάτη, σε επιθετική μορφή και ο λόγος που πρόλαβε τα χειρότερα είναι ο ίδιος που τον οδήγησε να γίνει και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Η Μαρία των αγγέλων».

Ο τίτλος είναι βιογραφικός. Η ιστορία μιας κοπέλας με το όνομα Μαρία στο όνειρο της φίλης του ηθοποιού Σούλας, που της «έλεγε» επίμονα επί τρία βράδια «πες στον Μάρκο να προσέχει». Ο Μάρκος Λεζές θορυβήθηκε και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, αποκαλώντας έκτοτε την εν λόγω Μαρία «φύλακα – άγγελό του».

Όταν χρειάστηκε, εκείνη την περίοδο, να μπει στο χειρουργείο ζήτησε από την αναισθησιολόγο να μην του κάνει αναισθησία, γιατί έχει τη… δική του.

Μετά τη σοβαρή περιπέτεια του ζει μια ήρεμη ζωή μαζί με τα τρία εγγόνια του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com