Μάρκος Βαλέριος Μαρτιάλης (40 – 104) Ρωμαίος ποιητής

...περισσότερο γνωστός από τα δώδεκα βιβλία επιγραμμάτων, τα οποία εκδόθηκαν στη Ρώμη μεταξύ του 86 και του 103, κατά τη διάρκεια της βασιλείας των αυτοκρατόρων Δομιτιανού, Νέρβα και Τραϊανού. Τα επιγράμματα ήταν σύντομα ποιήματα, που περιείχαν εύστροφα και καυστικά διατυπωμένη μία ιδέα.

by Times Newsroom

Ο Μάρκος Βαλέριος Μαρτιάλης (Marcus Valerius Martialis, 1 Μαρτίου 40 – 104) ήταν Ρωμαίος ποιητής από την Ισπανία, περισσότερο γνωστός από τα δώδεκα βιβλία επιγραμμάτων, τα οποία εκδόθηκαν στη Ρώμη μεταξύ του 86 και του 103, κατά τη διάρκεια της βασιλείας των αυτοκρατόρων Δομιτιανού, Νέρβα και Τραϊανού. Τα επιγράμματα ήταν σύντομα ποιήματα, που περιείχαν εύστροφα και καυστικά διατυπωμένη μία ιδέα.

Γεννημένος στην Ισπανία, υπερηφανευόταν πως είχε κελτικές και ιβηρικές ρίζες. Ωστόσο, ήταν εκ γενετής Ρωμαίος πολίτης και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Ρώμη, υπό την προστασία διάφορων αριστοκρατικών οικογενειών. Στα ποιήματά του, που είναι συγκεντρωμένα σε δώδεκα βιβλία, σατιρίζει τη ζωή στην πόλη της Ρώμης και τις σκανδαλώδεις πράξεις των γνωστών του, ενώ εξιδανικεύει την επαρχιακή του ανατροφή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com