Μαρόκο: Πένθος για τον 5χρονο Ραγιάν που έπεσε στο πηγάδι – Σήμερα η κηδεία του

Τα χειροκροτήματα, όταν βγήκε το παιδί στην επιφάνεια, διαδέχτηκε ο θρήνος

by Times Newsroom

Σήμερα το απόγευμα το Μαρόκο θα αποχαιρετίσει τον 5χρονο Ραγιά στο παλιό κοιμητήριο Ντουάρ Ζαουίγια, που απέχει έξι χιλιόμετρα από το χωριό του, το Ιγράν, στο βόρειο Μαρόκο, εκεί όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Το παιδί έπεσε σε ένα στενό άνυδρο πηγάδι βάθους 32 μέτρων την περασμένη Τρίτη και αμέσως προκλήθηκε ένα κύμα μηνυμάτων συμπαράστασης στο διαδίκτυο. Ο πατέρας του Ραγιάν επισκεύαζε το πηγάδι και κάποια στιγμή ο μικρός διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα.

Τη νύχτα του Σαββάτου το συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από την τρύπα που είχαν ανοίξει με εκσκαφείς οι διασώστες δίπλα στο πηγάδι ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν ανασύρθηκε ο μικρός, αλλά πολύ γρήγορα τα γέλια έγιναν δάκρυα όταν αποκαλύφθηκε ότι το παιδί ήταν νεκρό. Το πτώμα του συνόδευσαν οι γονείς του στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ραμπάτ πιθανόν για τη διενέργεια νεκροτομής. Η σιωπή είναι φοβερή αυτό το πρωινό στο χωριό, έλεγε νωρίτερα σήμερα ένας συγγενής του.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Η πενθήμερη επιχείρηση απεγκλωβισμού του ήταν εξαιρετικά δύσκολη και τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν τιτάνια προσπάθεια. Αρχικά από το στενό άνοιγμα του πηγαδιού κατέβασαν κάμερα για να παρακολουθούν το παιδί και το εφοδίασαν με νερό και τρόφιμα.

Παράλληλα άνοιξαν οριζόντια σήραγγα μέχρι το σημείο που βρίσκονταν ο μικρός, μια εξαιρετικά πολύπλοκη επιχείρηση, γιατί υπήρχε κίνδυνος να πέσουν πέτρες πάνω στον μικρό αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Οι εικόνες διάσωσης έκαναν τον γύρο του κόσμου. Από την Ευρώπη και την Αφρική μέχρι την Ασία και την Αμερική. Στο χώρο δίπλα από το πηγάδι μαζεύτηκαν δεκάδες Μαροκινοί. Με προσευχές και παροτρύνσεις προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στους διασώστες.

Το δυστύχημα θυμίζει ανάλογη περίπτωση του 2χρονου Χουλέν στην Ισπανία που το 2019 είχε πέσει σε ένα πηγάδι 100 μέτρων απ΄όπου ανασύρθηκε νεκρός έπειτα από 13 ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή