Με αφορμή «Το δέντρο με τις φωλιές» συζήτηση στο Athens Book Space

by Times Newsroom

«Το δέντρο με τις φωλιές»

Εκδόσεις Καστανιώτη

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 19.00

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη, διοργανώνουν συζήτηση με αφορμή το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου «Το δέντρο με τις φωλιές». Η βραβευμένη συγγραφέας συζητά με την Εριφύλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφο και συντονίστρια του Athens Culture Net Δήμου Αθηναίων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Είναι ένα βιβλίο για τους ενδημικούς και αποδημητικούς ανθρώπους, που σαν τα πουλιά ψάχνουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο, παραμένοντας πάντα απάτριδες και πάντα κυνηγημένοι. Η ηρωίδα, η Μαρία εγκαταλείπει το πατρικό της σπίτι και εγκαθίσταται στο κτήμα που της κληροδότησε ο πατέρας της, καταμεσής του κάμπου. Τους αργούς ρυθμούς της μοναχικής της ζωής έρχονται να διαταράξουν «Εκείνοι», οι μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειες των αδελφών της σε συνθήκες δουλείας. Τα πετούμενα του ουρανού θα την συνδέσουν όμως με έναν από «Εκείνους» σε ένα νέο δρόμο ανθρωπιάς και αποδοχής.

Λίγα λόγια για την Ελένη Πριοβόλου:

Γεννημένη στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου, η Ελένη Πριοβόλου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Αγαπά ιδιαίτερα τα παιδιά κι έχει γράψει 23 βιβλία για παιδιά και εφήβους. Παράλληλα, 8 μυθιστορήματα για μεγάλους, μία νουβέλα, και μια συλλογή διηγημάτων, ενώ έχει συμμετάσχει και στον συλλογικό τόμο, «Θερινοί Έρωτες» .  Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνικού Βραβείου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού Διαβάζω (2009), με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒ (2010), και με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Λογοτεχνικού Βραβείου (2021).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com