Με τεθωρακισμένα και μπουλντόζες εισέβαλαν στην Τζενίν οι ισραηλινοί – Συνεχείς οι αεριπορικοί βομβαρδισμοί

Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ σύμωνα με πληροφορίες

by Times Newsroom

Αργά το βράδυ της Κυριακής ισραηλινά στρατεύματα ξεκίνησαν την επιδρομή στη Δυτική όχθη και συγκεκριμένα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα αλλά και μπλουλντόζες στρατιωτικού τύπου εισήθαν στον καταυλισμό και περικύκλωσαν τις περιοχές γύρω από το νοσοκομείο Ιμπν Σίνα.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλίνά πυρά, μεταξύ των οποίων και ο Wiam Hanoun, ο οποίος αναγνωρίζεται στο διαδίκτυο ως ιδρυτής του βραχίονα της Ισλαμικής Τζιχάντ, ενώ μεταδίδει πληροφορίες για σφοδρές μάχες.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τα ισραηλινά στρατεύματα να συνεχίζουν να επιχειρούν στην πόλη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ Σιν Μπετ επιβεβαίωσαν και αεροπορική επιδρομή στη Τζενίν. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν ότι έπληξαν υπόγειο καταφύγιο στην περιοχή του τεμένους, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, ισχυριζόμενοι ότι είχαν πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζε ο συγκεκριμένος πυρήνας, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και εικόνες που δείχνουν μια καταπακτή που οδηγούσε από το τέμενος στο υπόγειο καταφύγιο, καθώς και διάγραμμα του χώρου στον οποίο αποθηκεύονταν όπλα και πυρομαχικά.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε με τη σειρά του πως έπληξε στόχους στη Συρία ως απάντηση στην επίθεση με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν, χθες, στην επικράτεια του Ισραήλ. Η πολεμική αεροπορία «έπληξε τρομοκρατικές υποδομές στη συριακή επικράτεια», έγραψε σε ανάρτηση στο X. Σημειώνεται ότι οι ρουκέτες «έπεσαν σε ανοικτό χώρο», χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, ενώ δεν είναι σαφές ποιοι τις εκτόξευσαν καθώς δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Η κατάσταση στα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία, όπως και με τον Λίβανο, έχει επιδεινωθεί δραματικά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com