Με τον Πρόεδρο, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) Γιώργο Βασιλόπουλο !

Ο Γιώργος Βασιλόπουλος, έχει διατελέσει για 14 συναπτά έτη Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), έχοντας σφραγίσει με τα τίμια και ιδεοφόρα βήματά του, το συνδικαλιστικό κίνημα στο φάσμα των ελληνικών Ταχυδρομείων.

  • Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

 Ανείπωτη χαρά και ηθική ανάταση μας δίνει κάθε συνάντη-σή μας με τον αγαπημένο Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Γιώργο Βασιλόπουλο. Έναν άνθρωπο πρωτίστως ηθικά ευγενή, πεπαιδευμένο και με βαθύτατο δημοκρατικό ήθος, που το αρδεύεις ατελείωτα σε κάθε του ενέργεια και ηθική και κοινωνική δράση. Είναι απ τις πιο εμπνευσμένες φυσιογνωμίες του συνδικαλιστικού κινήματος ο Γιώργος Βασιλόπουλος, έχοντας διατελέσει για 14 συναπτά έτη Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) και έχοντας σφραγίσει με τα τίμια και ιδεοφόρα βήματά του, το συνδικαλιστικό κίνημα στο φάσμα των ελληνικών Ταχυδρομείων.

Άνθρωπος οραματιστής ο Γιώργος Βασιλόπουλος συνήρεσε στην πολιτική και συνδικαλιστική του δράση, το όραμα για τον εκσυ-γχρονισμό των ελληνικών ταχυδρομείων –προκειμένου να παρακολουθήσουν τον γοργό κοινωνικό βηματισμό, με την έξαρση των νέων τεχνολογιών– με την αδήριτη ανάγκη της δημοκρατικής λειτουργίας τους, σαν ενός φορέα καίρια σημασίας, στο πεδίο το δημοσίων επιχειρήσεων, που έπρεπε πάντα να διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των ελλήνων πολιτών, το πολιτισμικό ήθος των ταχυδρομείων με το φιλοτελισμό και άλλες δράσεις, αλλά και τη δημοκρατική θωράκιση της επικοινωνίας με τα ταχυδρομεία.

Των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που σημειώνουμε εμφατικά ότι αποτέλεσαν την πρώτη υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου στο αρτιγέννητο ελληνικό κράτος, μετά την έξοδο από το έρεβος της οθωμανικής δουλείας. Και που τόσο πολύ τα αγαπήσαμε βαθιά στην καρδιά μας, αφού αποτέλεσαν διαχρονικά ένα σημαντικό ιμάντα δημόσιου πολιτισμικού ήθους, με τον φιλοτελισμό και άλλες πρωτοπόρες κοινωνικές και πολιτισμικές δράσεις τους. Ας θυμη-θούμε εδώ στα παιδικά μας χρόνια, τη δίψα για το πάθος που είχαμε όλοι μας, για να μπορέσουμε να βρούμε έστω και ένα απο τα αντίγραφα που είχαν κυκλοφορήσει του πρώτου γραμματοσήμου των ελληνικών ταχυδρομείων, με τον «Ερμή του Πραξιτέλους». Αλλά και πόσες άλλες σειρές ακόμα αγαπήσαμε από το φιλοτελισμό των ΕΛΤΑ, που ανεδείκνυαν τη σύγχρονη πολιτισμική ταυτότητα του ελληνικού λαού, με τους μεγάλους δημιουργούς του, στο πεδίο της δραματικής τέχνης, του αθλητισμού, της ποίησης, των εικαστικών, των κοινωνικών δράσεων του και πολιτικού πεδίου, αλλά και άλλων εκφράσεων της ελληνικής ζωής.

Πάνω από όλα όμως ο Γιώργος Βασιλόπουλος, πέρα από εξαίρετος συνδικαλιστής, είναι ένας ωραίος, ζεστός και ευγενής άνθρωπος, αποκαθαρμένος από τα σύνδρομα αλαζονείας και εγωπάθειας, που πολλές φορές προσβάλλουν δυστυχώς, τους ανθρώπους της δημόσιας δράσης. Η σεμνότητα, η απλότητα και η ευγένειά του είναι παροιμιώδεις και για αυτό τον αγαπούμε και το τιμούμε όλοι μας.

Χρόνια πολλά αγαπημένε μας Πρόεδρε Γιώργο και ο νεότευκτος χρόνος 2024, να σου χαρίζει υγεία, κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική ευπραξία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com