Μελανσόν – Τσίπρας… έτσι για να μην ξεχνάμε

Ο Μελανσόν είχε χαρακτηρίσει τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρσα ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».

by Times Newsroom
  • ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Με αφορμή τη νίκη Μελανσόν, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Τwitter: «Είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά μια συναρπαστική εκλογική μάχη και μια μεγάλη εκλογική ανατροπή για τη γαλλική Αριστερά. Οταν οι προοδευτικές δυνάμεις παραμερίζουν το “εγώ”, αφήνουν τη διαίρεση και βάζουν μπροστά το “εμείς” και το “μαζί”, τότε μπορούν ανατρέψουν τα προγνωστικά και να πετύχουν μια ιστορική νίκη. Απέναντι στο μίσος, υπέρ της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης…».

Πανηγυρισμοί, λοιπόν, για τη νίκη της παράταξης στην οποία ηγείται ο Μελανσόν. μΙα παράταξη συνονθύλευμα. Όλοι γνωρίζουν όμως ότι ο Μελανσόν είναι σχεδόν ο αντίποδας της Λεπέν με τις τρελές θέσεις και την λαϊκίστικη πολιτική του.
Ας θυμηθούμε τώρα τι είχε πει ο Μελανσόν για τον Τσίπρα.

Mιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV, τον Ιούλιο του 2018, ο Μελανσόν είχε χαρακτηρίσει τον Ελληνα πρωθυπουργό ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».

Η απάντηση αυτή είχε έρθει μετά από ένα σχόλιο του Τσίπρα, ο οποίος προσπάθησε –όπως έλεγεο ίδιος – να του κάνει «μαθήματα» για το νόημα της Αριστεράς. «Έχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει» είχε πει τότε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης, δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».

O Μελανσόν δήλωσε τότε ότι «ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του». «Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του» αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη… Τσίπρας».

Υπενθυμίζεται ότι τον το Κόμμα της Αριστεράς, του Ζαν-Λικ Μελανσόν, είχε απαιτήσει να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το Κόμμα της Αριστεράς, εξέφραζε τη λύπη του γιατί ο Ελληνας πρωθυπουργός προωθεί τη λιτότητα, στο σημείο να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος δουλικά στις απαιτήσεις της ΕΕ.

Αυτά για να καταλάβει κανείς πως όποιες προσπάθειες και να κάνει ο “ηγέτης”, το “κεφάλαιο” (κλπ.) του ΣΥΡΙΖΑ να επανακάμψει στο πολιτικό προσκήνιο με διαφόρους τρόπους μέσω του Ιδρύματός του, είναι αγώνας άγονος. Θα έπρεπε κάποιος να του πει ότι πέρασε η μπογιά του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com