ΠΑΣΟΚ: Δύο μέλη του στη σπείρα που εκβίαζε μαγαζάτορες – Ανεστάλη η κομματική τους ιδιότητα

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠΑΣΟΚ που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών σε καταστηματάρχες στην Αθήνα, προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

by Times Newsroom

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε αναστολή υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού

Νωρίτερα το υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε ότι έθεσε σε αναστολή καθηκόντων υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα απεστάλη έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του υπουργείου.

Κύκλωμα εκβιαστών: Φωτογραφίες- ντοκουμέντο και διάλογοι των μελών της συμμορίας

«ΝΑΝΣΥ»: «Και χίλια διακόσια πενήντα, είκοσι εννιά του μηνός, έτσι; Τη Δευτέρα πάλι».

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Ρε, γ…ώ τα λεφτά μου, γ…ώ».

«ΝΑΝΣΥ»: «Εσύ μου ’δωσες ημερομηνίες, εγώ σου ’πα πες μου και τις έγραψα».

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Αυτές τις μ…ς κάνω».

«ΝΑΝΣΥ»: «Ε, δεν θα μπορούσες να το αποφύγεις άλλο. Γιατί, αν έμαθες, χθες σηκώσανε την Ειρήνη (σ.σ.: οδός)».

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Ρε συ, το είδα, κατέβαινα την Καραγιώργη».

ΝΑΝΣΥ: «Ετσι μπράβο».

Η «Νάνσυ», το διευθυντικό στέλεχος του μεγάλου κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, σε τηλεφωνική της συνομιλία, ζητάει χρήματα από έναν ακόμα ιδιοκτήτη επιχείρησης, τον οποίο προσπαθεί να εκφοβίσει με επικείμενους ελέγχους κλιμακίων του δήμου. Πρόκειται για μία από τις δεκάδες καταγεγραμμένες επικοινωνίες που οδήγησαν στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας.

Και αστυνομικοί

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν δημοτικοί αστυνομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του δήμου, αλλά και… συγγενικά πρόσωπα της αποκαλούμενης «Νάνσυ». Είναι ενδεικτικό ότι ο… αδελφός της παραλάμβανε τα ποσά από τους χρηματισμούς, ενώ η… μητέρα της έκρυβε τα χρήματα στο σπίτι της. Ο «Ελεύθερος Τύπος» παρουσιάζει τις επίμαχες συνομιλίες των μελών της οργάνωσης, αλλά και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τους χρηματισμούς.

«Τους έχω πει. Κοιτάξτε, γιατί καμιά μέρα θα τον βρείτε σε κανένα χαντάκι. Είναι πολύ εριστικός και κάνει πολλές αρκουδιές. Εχετε τον νου σας. Δεν μπορεί να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως αυτός. Τελείωσε. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον αντιδήμαρχο ή τον δήμαρχο. Τι είναι αυτός; Θα πάει να φτιάξει όλη την Αθήνα; Στα πλαίσια που του ορίζει η τέτοια του θα κινείται», αναφέρει χαρακτηριστικά, σε συνομιλία του με τη «Νάνσυ», το έτερο διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, ο 64χρονος κατηγορούμενος «καθοδηγητής» του τμηματάρχη της Δημοτικής Αστυνομίας. Φέρεται να εκφράζει τον εκνευρισμό του για άλλο στέλεχος της Δημοτικής Αστυνομίας, που πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα τα οποία «προστατεύει» το κύκλωμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com