Μέλη σωστικών ομάδων κατηγορούνται για παρενόχληση ανήλικων στις σεισμόπληκτες περιοχές του Μαρόκο

Έχει ζητηθεί η παρέμβαση των αρχών

by Times Newsroom

Η Εθνική Επιτροπή Συντονιστικών Μέτρων για την Καταπολέμηση και την Πρόληψη της Εμπορίας Ανθρώπων παρακολούθησε σειρά δημοσιεύσεων, μηνυμάτων, εικόνων και συνομιλιών που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιείχαν περιεχόμενο προσβλητικό για ανήλικα παιδιά, θύματα του φονικού σεισμού που έπληξε το Μαρόκο.

Οι ακτιβιστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλαν τη συμπεριφορά σωστικών ομάδων που βρέθηκαν στα πληγέντα χωριά, μέλη των οποίων φέρονται να παρενόχλησαν ανήλικα κορίτσια. Στα social media καταγράφηκαν ακόμη και περιπτώσεις ατόμων που προσφέρουν ορφανά παιδιά για παράνομη υιοθεσία, ενώ άλλα βίντεο δείχνου άντρα να φωτογραφίζεται με ανήλικα κορίτσια και να τα ρωτάει αν είναι καλές στις δουλειές του σπιτιού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Άμεση ήταν η αντίδραση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που ζητούν την παρέμβαση των αρχών προκειμένου να προστατευτούν τα παιδιά από κινδύνους όπως απαγωγές, σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό. Οι αρμόδιες μαροκινές αρχές, από την πλευρά τους, υπέβαλαν τις υποθέσεις που παρακολουθήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και έθεσαν επίσης στη διάθεσή τους έναν δωρεάν αριθμό για καταγγελία εγκληματιών και πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Η Εθνική Επιτροπή Συντονιστικών Μέτρων για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων σε ανακοίνωσή της πρόσθεσε ότι αυτές οι πρακτικές «εντάσσονται στα εγκλήματα και τα αδικήματα που τιμωρούνται από το νόμο, οι δράστες των οποίων υπόκεινται σε αυστηρή ασφαλιστική τιμωρία». Το Μαρόκο αναμένεται να ζητήσει τη βοήθεια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «σήμερα ή αύριο» για να υποστηριχθούν οι επιζώντες από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ. «Περιμένουμε και ελπίζουμε –με βάση τις συζητήσεις με τις αρχές του Μαρόκου– ότι το αίτημα για βοήθεια θα αποσταλεί σήμερα ή αύριο…Θέλω να πω…πολύ σύντομα», δήλωσε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, συντονιστής για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις στον ΟΗΕ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com