Μεντβέντεφ: H «στρατιωτικοποίηση» της Ιαπωνίας περιπλέκει την κατάσταση στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού

H “στρατιωτικοποίηση” της Ιαπωνίας περιπλέκει την κατάσταση στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

by Times Newsroom

H Ρωσία και η Ιαπωνία έχουν πολύπλοκες σχέσεις που έχουν στιγματιστεί από μία διαμάχη για την κυριαρχία εδαφών εδώ και

δεκαετίες, σχετικά με μερικά μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού μικρά νησιά που ελέγχει η Ρωσία και βρίσκονται στα ανοιχτά της νήσου Χοκάιντο.

Η Μόσχα τα αποκαλεί Νότιες Κουρίλες, με την Ιαπωνία να τα διεκδικεί ως τις βόρειες περιοχές της.

Η διαμάχη για την αναφερόμενη περιοχή, την οποία κατέλαβε η Σοβιετική Ένωση κατά τις τελευταίες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει αποτρέψει το Τόκιο και τη Μόσχα να υπογράψουν μία συμφωνία ειρήνης για την επίσημη κατάπαυση των εχθροπραξιών.

Είναι λυπηρό ότι οι αρχές της Ιαπωνίας ακολουθούν μία πορεία για μία νέα στρατιωτικοποίηση της χώρας”, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο δηλώσεις του Μεντβέντεφ.

“Στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται κοντά στις Κουρίλες Νήσους, περιπλέκοντας σοβαρά την κατάσταση στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού”.

Δεν στάθηκε δυνατό να γίνει μία άμεση επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, αλλά και με το πρωθυπουργικό γραφείο εκτός του ωραρίου εργασίας, προκειμένου να σχολιάσουν.

Η Ρωσία αποφάσισε φέτος να ανακηρύξει την 3η Σεπτεμβρίου -την ημέρα μετά από την παράδοση της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο-ως “την Ημέρα της Νίκης κατά της Στρατιωτικοποιημένης Ιαπωνίας”, προκαλώντας την αντίδραση του Τόκιο.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ιαπωνία με τη βοήθεια των ΗΠΑ επεκτείνει τις στρατιωτικές υποδομές της, αλλά και αυξάνει τις αγορές όπλων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com