Μεξικό: Τέλος αγκαλιές και φιλιά στο δημόσιο

Νέα μέτρα για την σεξουαλική παρενόχληση

by Times Newsroom

Το Μεξικό εφαρμόζει νέους αυστηρούς νόμους, ώστε να αντιμετωπίσει την σεξουαλική παρενόχληση, ειδικά σε μία περίοδο που αυξάνεται με θεαματικούς ρυθμούς. Έτσι, εφαρμόζει σκληρά μέτρα και ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με το AFP, πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αποφεύγουν τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα σχόλια για την εμφάνιση των συναδέλφων τους, σύμφωνα με τον νέο κώδικα δεοντολογίας.

Μάλιστα, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καινούργιοι κανόνες δημοσιεύτηκαν στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης και απαιτούν από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα «να αποφεύγουν συμπεριφορές», όπως «σωματική επαφή με σεξουαλικά υπονοούμενα», αλλά επίσης και τα «αγγίγματα, τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα πειράγματα».

Το πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη (9/2) και οι εργαζόμενοι καλούνται να αποφύγουν «τα σχόλια, τα κομπλιμέντα ή τους αστεϊσμούς σεξουαλικής φύσης» προς τους συναδέλφους τους, «για την εμφάνιση ή την ανατομία τους». Δεν θα πρέπει επίσης να κάνουν δώρα με σεξουαλικά υπονοούμενα ή που να εκφράζουν το ερωτικό ενδιαφέρον τους.

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις, ενώ ο νέος κανονισμός εγκρίθηκε σε μια περίοδο που σε όλη τη Λατινική Αμερική οι γυναικείες οργανώσεις κινητοποιούνται κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας σε βάρος των γυναικών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com