Μίλτος Τεντόγλου: Αυτός είναι ο άνθρωπος που απέφυγε να χαιρετήσει για να τρέξει στον παππού του – Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η «προσπέραση» του παγκόσμιου πρωταθλητή στον πρώτο άνθρωπο που τον πλησίασε, προκειμένου να αγκαλιάσει τον παππού του.

by Times Newsroom

Πολλά σχόλια προκάλεσε η κίνηση του Μίλτου Τεντόγλου να μη χαιρετήσει τον πρώτο άνθρωπο που τον πλησίασε κατά την υποδοχή του από τα μέλη της οικογένειάς του αλλά και της ελληνικής αποστολής όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο μετά την κατάκτηση του «χρυσού» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ ο παγκόσμιος πρωταθλητής πλησιάζει τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί να τον υποδεχτεί, αλλά παρακάμπτει τη χειραψία από τον πρώτο άνθρωπο που τον πλησιάζει και σπεύδει να χαιρετήσει ένα άλλο πρόσωπο.

Ήταν μια μάλλον αμήχανη στιγμή που προκάλεσε συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρωταγωνιστής σε αυτήν, εκτός από τον Μίλτο Τεντόγλου, τελικά ήταν ο Α’ Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος.

Μίλτος Τεντόγλου: Η ανάρτηση του ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ, σε ανάρτησή του το μεσημέρι της Παρασκευής απαντά εμμέσως σε όσα σχολιάζονται για την κίνηση του Τεντόγλου, αναφέροντας πως «ο πρωταθλητής μας, σε μια ανθρώπινη στιγμή, έσπευσε να φιλήσει και να αγκαλιάσει πρώτο τον παππού του, που καρτερικά τον περίμενε μετά τις 12 το βράδυ. Ο Τεντόγλου αφού πνίγηκε στις αγκαλιές της οικογένειας του, δέχθηκε τα συγχαρητήρια των μελών της αποστολής, του αρχηγού Παναγιώτη Δημάκου και γιόρτασε μαζί τους την μεγάλη επιτυχία».

«Η εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον τελικό του μήκους αποτελεί μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία του ελληνικού στίβου, η οποία έφερε μεγάλη χαρά σε όλη την ομάδα», αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ και συνεχίζει:

«Τον αθλητή υποδέχθηκαν χθες στο ξενοδοχείο της ομάδας τα μέλη της οικογένειας του και φυσικά της ελληνικής αποστολής. Ο πρωταθλητής μας, σε μια ανθρώπινη στιγμή, έσπευσε να φιλήσει και να αγκαλιάσει πρώτο τον παππού του, που καρτερικά τον περίμενε μετά τις 12 το βράδυ. Ο Τεντόγλου αφού πνίγηκε στις αγκαλιές της οικογένειας του, δέχθηκε τα συγχαρητήρια των μελών της αποστολής, του αρχηγού Παναγιώτη Δημάκου και γιόρτασε μαζί τους την μεγάλη επιτυχία.

“Ο ΣΕΓΑΣ με την πρόεδρό του Σοφία Σακοράφα, με τον Παναγιώτη Δημάκο που είναι εδώ αρχηγός αποστολής και όλα τα μέλη του συμβουλίου έχουν καταφέρει να φέρουν σταθερότητα στην Ομοσπονδία. Είναι δίπλα μας και με τη στήριξή τους πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Η χαρά μας χθες το βράδυ ήταν μεγάλη και την μοιραστήκαμε με όλους όσοι ήταν στο ξενοδοχείο” δήλωσαν τόσο ο Γιώργος Πομάσκι όσο και ο Μίλτος Τεντόγλου».

Μίλτος Τεντόγλου: Γιόρτασε τον θρίαμβό του με ένα ποτήρι μπύρας

Αποθεωτική ήταν η υποδοχή του Μίλτου Τεντόγλου κατά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών, μολονότι γύρισε μετά τα μεσάνυχτα μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, γνώρισε την αποθέωση από την οικογένειά του και τα μέλη της ελληνικής αποστολής που τον περίμεναν στην είσοδο.

Τον υποδέχθηκαν με «όλε» κι ένα ποτήρι μπύρα, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία άνοιξε το πρωί της Πέμπτης τον χορό των μεταλλίων και γιόρταζε την περίσταση επίσης με μπύρα, έσπευσε να τσουγκρίσει το ποτήρι της με τον Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και δεν πίνει αλκοόλ έκανε το χατίρι και ήπιε… μια γουλιά, προτού πνιγεί στις αγκαλιές των συγγενών του και των υπόλοιπων μελών της ελληνικής αποστολής, όπως συνέβη βεβαίως και με τον Γιώργο Πομάσκι, τον οποίο πέταξαν στον αέρα!

Στους ώμους σήκωσαν και τον Τεντόγλου, ο οποίος συνέχισε να κρατάει το ποτήρι με την μπύρα στο χέρι. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι βεβαίως ήταν οι συγγενείς του Μίλτου που ταξίδεψαν απ’ τα Γρεβενά στη Βουδαπέστη, οι γονείς του, η αδερφή του, οι δύο παππούδες του, η γιαγιά του και άλλοι συγγενείς και φίλοι που έζησαν από κοντά τη μεγάλη στιγμή του 25χρονου άλτη.

Μίλτος Τεντόγλου: Νέα επική ατάκα για το μετάλλιο και το τελευταίο άλμα

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και με το χρυσό μετάλλιο στον λαιμό έκανε δηλώσεις για την επιτυχία του, αλλά και τη μεγάλη δυσκολία που είχε ο αγώνας στη Βουδαπέστη.

Μάλιστα, είπε πως το μετάλλιο είναι… νοστιμότατο και πως το αφιερώνει στον Λούφι, τον χαρακτήρα από το αγαπημένο του manga One Piece, αλλά παράλληλα τόνισε πως το τελευταίο του άλμα θα μπορούσε να είναι 8.70μ και ότι αν δεν είχε κράμπες, μπορούσε να φτάσει στα 8.80!

«Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, πολύ δύσκολη μάχη. Μετά το δεύτερο άλμα άρχισα να νιώθω κράμπες στα πόδια μου από την υγρασία και τη ζέστη και ακόμα νιώθω. Προσπαθούσα λίγο να τα χαλαρώσω, μήπως και πηδήξω.

Τα κατάφερα, στο τελευταίο άλμα τα έδωσα όλα. Θα μπορούσε να πάει πολύ λάθος αυτό, θα μπορούσα να τραυματιστώ, αλλά είμαι ok. Δεν θα συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου το τελευταίο άλμα, ήταν κακό άλμα, πολύ κακό. Θα μπορούσε να είναι 8.70μ.. Μακάρι να το κάνω, γιατί αν δεν το γράψω θα είναι για μια ζωή το λάθος αυτό που έκανα.

Άφησα όντως σημάδι, γι’ αυτό δεν μου αρέσει το άλμα μου. Δες το, μου έφυγε το πόδι πίσω. 8.70μ. άλμα τώρα χάσαμε! Ο κόσμος με βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν γεμάτο Έλληνες το στάδιο, ήταν πολύ ωραία», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου στο gazzetta.gr.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωταθλητής παραδέχθηκε πως ο δευτεραθλητής κόσμου Γουέινι Πίνοκ ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος και αποκάλυψε μία κουβέντα που είχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, που δείχνει τον μεγάλο σεβασμό που τρέφουν οι μεγάλοι αθλητές ο ένας για τον άλλο:

«Φοβερός αγώνας γενικά. Μπράβο στον Πίνοκ! Με το που έκανα το πρώτο άλμα στα 8.50μ. ήμουν σίγουρος πως θα φτάσει αυτό το άλμα. Ο Πίνοκ το απέδειξε, είναι πολύ καλός, πολύ καλός αθλητής και είναι και πολύ καλό παιδί».

Η ατάκα του Πίνοκ στον Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε στη συνέχεια τι του είπε ο αντίπαλός του: «Ξέρεις τι μου είπε στον αγώνα; Στην τρίτη προσπάθεια κιόλας, ούτε καν στο τέλος. Δίναμε τα χέρια συνέχεια γιατί πηδούσαμε τα ίδια πράγματα και πηγαίνω και του λέω «Ε, πήδηξα 8.39μ., ένα εκατοστό μακριά από το δεύτερο άλμα σου». Και μου λέει «Μπορώ να σου πω κάτι; Εγώ μεγάλωσα βλέποντας εσάς να αγωνίζεστε και είναι τιμή μου να αγωνίζομαι εδώ. Και του είπε πως το σέβομαι αυτό, τον σέβομαι.

Είναι πολύ καλός. 8.50μ. προκριματικό και τελικό; Ποιος το κάνει αυτό; Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Βέβαια έκανα 8.50μ. δύο φορές τώρα…».

Στην ερώτηση για το αν αγχώθηκε, εξήγησε πως το μόνο άγχος που είχε ήταν λόγω κάποιων ενοχλήσεων που ένιωσε ενώ τόνισε πως σήμερα θα μπορούσε να έχει κάνει 8.80μ.: «Ήμουν αγχωμένος αν θα με αφήσουν τα πόδια μου ή όχι να κάνω το τελευταίο άλμα. Τώρα αν το πόδι μου κοβόταν, αν θα πάθαινα κράμπα, δεν το ήξερα από πριν. Αλλά μπήκα να το παλέψω.

Τι πρέπει να κάνω για να μου δώσει respect ο Καρλ Λούις; 8.75μ. περίπου; Θα μπορούσα να το κάνω σήμερα. Αν δεν ένιωθα τις κράμπες και είχα τα παπούτσια σπριντ, θα το έκανα σήμερα. Θα έκανα 8.80μ.

Πλέον θέλω να κάνω μεγάλα άλματα, να κάνω τις επιδόσεις που θέλω γιατί σήμερα δεν ήταν αυτό που ήθελα. Ήταν ωραία νίκη, αλλά όχι αυτό που ήθελα», δήλωσε στο Gazzetta.

Τέλος, αφιέρωσε το μετάλλιο στον… Λούφι:

«Το μετάλλιο το αφιερώνω στον Λούφι. Το Gear 5 με βοήθησε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com