Μολδαβία: 22 Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τη χώρα

Οι σχέσεις του Κισινάου με τη Μόσχα επιδεινώνονται

by Times Newsroom

Στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση της Μολδαβίας για μείωση του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στο Κισινάου, 22 ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν σήμερα (14/8) τη μολδαβική πρωτεύουσα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας ισχυρίστηκε ότι η μείωση του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στο Κισινάου – σε 25 από 80 – κρίθηκε σκόπιμη για να αποκατασταθούν οι ισορροπίες κατ’ αντιστοιχία του αριθμού των μολδαβών διπλωματών στη Μόσχα.

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία δεν έχει κρύψει την ανησυχία της για τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στη γειτονική Ουκρανία, ενώ η φιλοευρωπαία πρόεδρος Μάγια Σάντου έχει κατηγορήσει τη Μόσχα για απόπειρα αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας.

Η μολδαβική τηλεόραση μετέδωσε βίντεο στο οποίο φαίνονται δύο λεωφορεία να αναχωρούν από τη ρωσική πρεσβεία, συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου. Αξιωματούχος του αεροδρομίου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το αεροσκάφος με τους ρώσους διπλωμάτες αναχώρησε για τη Μόσχα με ενδιάμεσο σταθμό το Σότσι.

Λίγες ώρες αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την άφιξή τους στη Μόσχα, υπογραμμίζοντας πως η «μη φιλική» ενέργεια του Κισινάου «θα έχει αναμφίβολα συνέπειες» στις σχέσεις Ρωσίας-Μολδαβίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή