Μπασάρ Άσαντ: Τι είπε για τις εκλογές στην Τουρκία

Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Αμπντουλμπαρί Ατουάν, ένα από τα κορυφαία ονόματα στον αραβικό κόσμο, μίλησε για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ και τις απαντήσεις που του έδωσε σε σχετικές ερωτήσεις του.

by Times Newsroom

Σχετικά με τις εκλογές ππου διεξάγονται αύριο Κυριακή ο Άσαντ ήταν σαφής:

«Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας και δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει στις εκλογές», όπως σημειώνει η Marbuta Haber.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Άσαντ χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη συνάντησή του με τον Ατουάν:

«Δεν είναι δυνατόν να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Ερντογάν χωρίς πλήρη αποχώρηση από τη Συρία. Όλες οι δυνάμεις της Τουρκίας πρέπει να φύγουν από τη Συρία και αυτή η αποχώρηση πρέπει να ολοκληρωθεί. Δεν ανακατεύομαι στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας και δεν με νοιάζει ποιος θα κερδίσει. Το σημαντικό για μένα είναι ότι αυτός που θα αναδειχθεί να δημιουργήσει καλές σχέσεις με τη Συρία, να αναπτύξει τις σχέσεις και να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από τη Συρία».

«Να αποχωρήσουν οι Τούρκοι από τη Συρία»

Σε δήλωση μετά την τετραμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Συρίας τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μικντάντ επανέλαβε ότι «ο κύριος στόχος της Συρίας είναι να τερματίσει κάθε είδους παράνομη στρατιωτική παρουσία, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών δυνάμεων, στο έδαφός της».

Ο Μικντάντ είπε: «Χωρίς πρόοδο σε αυτό το θέμα, δεν θα καταλήξουμε σε πραγματικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να απαιτούμε και να επιμείνουμε στην απόσυρση σε κάθε περίπτωση».

«Έχω διαβάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα καλύψουν το κενό που αφήνει η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων και ότι αυτό θα απειλήσει την ασφάλεια της Τουρκίας».

»Σχολιάζοντας αυτό, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι θέλουμε σαφή δημόσια έγκριση από την Τουρκία ότι θα αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία. Κατά συνέπεια, θα συμφωνηθούν πρακτικά βήματα για την εφαρμογή αυτού με οργανωμένο, συντονισμένο και συμφωνημένο τρόπο».

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com