Μπιλ Γκέιτς: Φοβάμαι ότι οι «αρκούδες» έχουν δίκιο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος έστειλε στα ύψη τις τιμές των εμπορευμάτων «έρχεται να προστεθεί στην πανδημία, η οποία ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα το κρατικό χρέος, αλλά και διόγκωσε τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα»

by Times Newsroom

Με τον πληθωρισμό να καλπάζει, τα επιτόκια θα αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλέσουν επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και κραδασμούς στις αγορές. Αυτή είναι η εκτίμηση του Μπιλ Γκέιτς για τις οικονομικές προοπτικές και τις εξελίξεις στις αγορές, όπου όπως είπε οι «αρκούδες» (οι επενδυτές που περιμένουν πτώση των μετοχών) έχουν μάλλον δίκαιο.

«Φοβάμαι ότι οι αρκούδες αυτή τη φορά έχουν πολύ ισχυρό επιχείρημα και αυτό με ανησυχεί πολύ» είπε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο CNN. O δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος έστειλε στα ύψη τις τιμές των εμπορευμάτων «έρχεται να προστεθεί στην πανδημία, η οποία ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα το κρατικό χρέος, αλλά και διόγκωσε τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Αυστραλία και η Ινδία έχουν αρχίσει να αυξάνουν σημαντικά τα επιτόκια σε μία προσπάθεια να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό, ενώ η Ευρωζώνη αναμένεται να ακολουθήσει τον Ιούλιο. Αυτό «αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε οικονομική επιβράδυνση» σχολίασε ο Γκέιτς, ο οποίος με περιουσία 123 δισ. δολαρίων είναι τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com