Μπούρκινα Φάσο: 10 νεκροί και 5 τραυματίες όταν λεωφορείο πάτησε νάρκη

Η τραγωδία σημειώθηκε σε μια περιοχή όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν αντάρτες οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα

by Times Newsroom

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο πάτησε σε νάρκη, στην ανατολική Μπουρκίνα Φάσο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, γνωστοποίησε σήμερα η κυβέρνηση.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Φάντα Νγκούμα, που απέχει περίπου 220 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου, με προορισμό τη μεθοριακή πόλη Καντσάρι, κοντά στον Νίγηρα.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Η τραγωδία σημειώθηκε σε μια περιοχή όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν αντάρτες οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική και το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ισλαμιστές αντάρτες ελέγχουν ορισμένα εδάφη στην Μπουρκίνα Φάσο. Από το 2015 κάνουν επιδρομές και έχουν πολιορκήσει διάφορες πόλεις στα βόρεια και τα ανατολικά, σκοτώνοντας περισσότερους από 2.000 ανθρώπους. Οι εκτοπισμένοι ανέρχονται σε σχεδόν 2 εκατομμύρια.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή