Νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν: «Ανέστησε» τον Φρανσουά Μιτεράν

Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

by Times Newsroom

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λας Βέγκας ότι συνάντησε τον…Φρανσουά Μιτεράν (!) λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το 2021.

«Ο Μιτεράν, από τη Γερμανία – εννοούσα, από τη Γαλλία – με κοίταξε και είπε: Πες μου, τι… Γιατί… Πόσο καιρό έχεις να έρθεις;», ακούστηκε να λέει ο Μπάιντεν, αφήνοντας εμβρόντητους τους υποστηρικτές του.

Απτόητος ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε: «Τον κοίταξα και τότε η Γερμανίδα καγκελάριος μου είπε: Τι θα έλεγες, Πρόεδρε, αν έπαιρνες αύριο τους Times του Λονδίνου και διάβαζες: Χίλιοι άνθρωποι εισέβαλαν στη Βουλή των Κοινοτήτων, γκρέμισαν πόρτες, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν για να σταματήσουν οι εκλογές του πρωθυπουργού. Τι θα έλεγες;» είπε ο Μπάιντεν στους υποστηρικτές του, κάνοντας σύγκριση με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρανσουά Μιτεράν έχει αποβιώσει πριν 30 χρόνια και προφανώς ο Αμερικανός πρόεδρος τον μπέρδεψε με τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν αναφέρει λανθασμένα τον Φρανσουά Μιτεράν. Το 2022 είχε πει ακριβώς την ίδια ιστορία και έκανε το ίδιο λάθος, μπερδεύοντας τον Μακρόν με τον Μιτεράν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com