Νέες καταγγελίες σε βάρος του Τραμπ: Έλαβε εκατομμύρια από ξένες κυβερνήσεις ενόσω ήταν πρόεδρος

Έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από βουλευτές των Δημοκρατικών αποκαλύπτουν ότι συνολικά 20 ξένες κυβερνήσεις χρηματοδοτούσαν με τουλάχιστον 7,8 εκατομμύρια δολάρια επιχειρήσεις με τις οποίες σχετίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ την περίοδο που εκείνος ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τους New York Times, στις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση περιλαμβάνονται το Trump International Hotel στην Ουάσιγκτον, το Trump International Hotel στο Λας Βέγκας και ο Trump Tower στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ των χωρών που προχωρούσαν στις χρηματοδοτήσεις συγκαταλέγονται η Τουρκία, η Αλβανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία, το Αφγανιστάν, η Κύπρος, κ.ά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται ειδικά για την Τουρκία, «μετά την έναρξη της προεδρίας Τραμπ, η τουρκική κυβέρνηση στήριξε κατ΄ επανάληψη (σ.σ. ως πελάτης) ακίνητα που ανήκαν στον Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες… Ως πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ –και ανώτεροι αξιωματούχοι στην κυβέρνησή του– προχώρησαν σε αρκετές επίσημες ενέργειες υιοθετώντας θέσεις ευνοϊκές για την τουρκική κυβέρνηση».

Τα στοιχεία εμπεριέχονται σε έκθεση 156 σελίδων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με τον τίτλο «White House for Sale: How Princes, Prime Ministers, and Premiers Paid Off President Trump» («Λευκός Οίκος προς πώληση: Πώς πρίγκιπες και πρωθυπουργοί πλήρωναν τον πρόεδρο Τραμπ»).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com